Dit is waar je op moet letten bij het aanschaffen van supplementen

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen te vinden op de markt. Zo heb je vitamines, maar ook fitness supplementen. Het is belangrijk dat je goede supplementen aanschaft die echt iets voor jou kunnen betekenen. Om die reden is het handig om te letten op een paar dingen bij het aanschaffen van supplementen. Ben je benieuwd waar je op moet letten? Lees dan vooral snel verder.

Heb je supplementen nodig?

Voordat je supplementen gaat aanschaffen, is het belangrijk om te bedenken of je de supplementen echt nodig hebt. Ga voor jezelf na waarom je supplementen wil innemen. Er moet wel een goede reden achter zitten. Het beste is om advies te vragen bij een voedingsdeskundige omtrent vitamines en mineralen. Zo weet je of je echt meer vitamines binnen moet krijgen of dat je al genoeg binnenkrijgt.

Bij fitness supplementen is het wat anders. Vloeibaar eiwit kan bijvoorbeeld heel belangrijk zijn voor sporters om de spieren goed te laten herstellen. Eiwit helpt daar namelijk mee. Naast eiwit supplementen heb je ook bijvoorbeeld de pre-workout. Een pre-workout zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Door die boost aan energie kan je harder trainen en dus meer uit je training halen.

Beste kwaliteit

Je kan overal supplementen vinden. Het maakt daarbij niet uit of het vitamines zijn of fitness supplementen. Het is belangrijk dat je supplementen kiest van goede kwaliteit. De prijzen kunnen namelijk heel erg variëren. Er hoeven geen hulpstoffen bij te zitten. Controleer daarom altijd ook de samenstelling. Kijk dus goed of er geen onnodige toevoegingen zijn.

Een supplementen winkel die hierin gespecialiseerd is, zal je het beste kunnen helpen. Zo’n winkel is waarschijnlijk het meest te vertrouwen. Het fijne aan een supplementen winkel is dat je ook extra advies of informatie kan vragen als iets je nog niet helemaal duidelijk is. Als het goed is, hebben alle medewerkers daar verstand van supplementen. Je kan beter iets meer geld uitgeven op het gebied van supplementen. In goedkope supplementen zitten vaak extra toevoegingen waardoor het helemaal niet zo goed werkt. Door voor kwaliteit te kiezen, weet je zeker dat je alleen goede supplementen inneemt.

Eiwitshake maken

Niet te veel

Op het etiket van supplementen moet altijd informatie staan. Lees dit altijd goed door wanneer je supplementen wil aanschaffen. Bij supplementen staat er altijd wat voor hoeveelheid je mag innemen op een dag. Dit wordt ook wel de dosering genoemd. Het is heel belangrijk dat je je hieraan houdt. Hiernaast wordt er vaak aangegeven wanneer je het supplement moet innemen. In de ochtend voor het ontbijt of na het avondeten. Probeer je hier ook aan te houden.

Te veel supplementen innemen voor een langere periode kan juist slecht zijn voor je gezondheid en dat wil je vermijden. Vooral op het gebied van bepaalde vitamines kan het gevaarlijk zijn. Zo kan te veel vitamine D zorgen voor onder andere misselijkheid. Een overdosis aan bijvoorbeeld vitamine B1 is bijvoorbeeld niet ernstig. Probeer je aan de aanbevolen hoeveelheid op een dag te houden om mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen.

Eens wat anders proberen? Probeer dan eens of een Green Juice wat voor jou is, of lees wat de voordelen zijn van een bakje kwark eten na het sporten.