Met deze vier adviezen hou jij het langer vol in de sportschool!

Je hebt je voorgenomen om te gaan sporten, dat is de eerste en misschien wel een van de belangrijkste stappen in het proces! Maar hoe zorg je er nou voor dat je goede voornemen niet na een of twee weken weer met de noorderzon verdwenen is? Wij hebben vier tips voor jou op een rijtje gezet, die er voor zullen zorgen dat jij elke dag weer staat te popelen om naar de sportschool te gaan. Kom maar op met die proefles!

1. Zoek een sportschool in de buurt die bij jou past

Op aanraden van een vriend heb je de goedkoopste sportschool in de hele stad gevonden. Er is maar één klein nadeel, hij zit vijf kilometer verderop. Ach, die twintig minuten fietsen in de zomer met een lekker zonnetje op onze bol, dat vinden wij Nederlanders op zich geen straf. Diezelfde twintig minuten fietsen in de herfst met regenachtig weer kunnen er daarentegen maar zo voor zorgen dat jij besluit lekker op de bank te blijven zitten vandaag. Zonde!

Wij adviseren iedereen om een sportschool te zoeken die niet al te ver weg is. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar probeer eens via onze zoekmachine te kijken welke sportscholen voldoen aan jouw eisen, maar toch enigszins dichtbij zijn. Een sportschool in de buurt, waar je in het ergste scenario naartoe kunt lopen met een paraplu boven je hoofd, zal er gegarandeerd voor zorgen dat jij je workout minder vaak overslaat! Benieuwd waar je op moet letten bij het vinden van een sportschool? Lees dan hier de drie vuistregels die ervoor zorgen dat jij de ideale sportschool vindt!

Rek met dumbbells in sportschool

2. Neem een gratis proefles of -dag

Vrijwel alle sportscholen in Nederland bieden tegenwoordig één tot meerdere dagen de kans om te kijken of de sportschool die je hebt gevonden iets voor jou is. Maak hier gebruik van! Kijk eens tussen de sportscholen met gratis proefles- of dag. Bepaal vervolgens voordat je een proefles neemt op welke tijd jij verwacht meestal te gaan sporten. Ben je een ochtendmens en sport je graag ’s ochtends voor je werk? Ga dan niet op een zaterdagmiddag bekijken of de sportschool je bevalt, dit zorgt voor een vertekend beeld. Andersom geldt dit natuurlijk ook, de sportschool kan om 07:00 ’s ochtends heerlijk rustig ogen, maar als jij van jezelf weet dat je waarschijnlijk altijd ’s avonds gaat sporten, is het verstandiger om eens op een avond te gaan kijken. Zo krijg je een goed beeld van bijvoorbeeld de drukte in een sportschool!

3. Vind een sportmaatje of -vriendin

Vrijwel alles is leuker als je het samen doet met iemand. Deze wetmatigheid geldt vaak ook voor sporten. Zoek iemand om je heen op en probeer samen te gaan sporten. Wanneer jij een dag geen zin hebt, zal je zien dat de ander jou vermoedelijk toch motiveert om toch maar te gaan. Ken je niemand die op dit moment met jou wil sporten? Spreek dan eens iemand aan in de sportschool, wie weet maak je nieuwe vrienden of vind je zelfs je nieuwe vlam!

4. Bereid je workout voor

Bepaal op voorhand welke oefeningen je wilt gaan uitvoeren, welke muziek je in je headphones laat spelen en hoe laat je wil gaan sporten. Door een plan van aanpak te maken zal je merken dat je gemotiveerder bent om dit ook uit te gaan voeren. Zoek de avond van tevoren eventueel een paar nieuwe tracks op, zodat je de volgende dag helemaal los kunt gaan op je nieuwe rammers!

Vrouwen bereiden workout voor

Klaar om los te gaan? In dit artikel vertellen we je meer over de veelgemaakte fouten tijdens het fitnessen. Benieuwd of je ook voedingssupplementen nodig hebt? Lees dan hier dan meer over de vier veel gebruikte voedingssupplementen onder fanatieke sporters