Drie vuistregels voor het vinden van de beste sportschool voor jou.

Of je nu net begint met sporten, of al een poosje bezig bent en toe bent aan wat nieuws, het vinden van een sportschool die precies bij jou past is en blijft lastig. Ook wij hebben hier niet de oplossing voor, maar we denken wel jou een handje te kunnen helpen. Door de volgende drie regels te hanteren vergroot je de kans dat je een sportschool kiest waar je elke keer weer met plezier naar toe gaat.

1. Bepaal wat je belangrijk vindt bij het sporten

Misschien klinkt het vrij logisch, maar toch is het belangrijk om op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vindt bij het kiezen van een sportschool in de buurt. Wil je gewoon zo goedkoop mogelijk kunnen sporten, of betaal je liever wat meer voor een luxere en waarschijnlijk rustigere sportschool? Kom je met de auto en hecht je waarde aan parkeerplaatsen, of maak je van je trip naar de sportschool meteen een cardio workout door te lopen of fietsen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van factoren die een grote invloed kunnen hebben om jouw sportavontuur tot een succesverhaal te maken. Benieuwd wat voor factoren je nog meer aan kunt denken? Neem eens een kijkje in onze zoekmachine en laat je inspireren door onze filters.

2. Bedenk goed wat je wilt gaan doen in de sportschool

Sportscholen hebben natuurlijk altijd één ding in gemeen, je kunt er bewegen. Buiten dat, zal je zien dat niet elk fitnesscentra zich op dezelfde groep sporters richt. Wil je je richten op cardio en ligt je focus op afvallen, of ga je voor krachttraining en wil je misschien zelfs aankomen? Hou je van groepslessen, fitness je graag alleen met vrouwen of sport je liever alleen? Dit zijn belangrijke zaken om mee te nemen bij het maken van je keuze. Je wil tenslotte niet lid worden bij een sportschool als krachtsporter, om er vervolgens achter te komen dat de dumbbells slechts tot 15kg gaan. Andersom kunnen wij ons ook inbeelden dat je als danseres niet per se tussen heftig zwetende krachtpatsers in de krachtkelder hoeft te staan! Tevens zou je kunnen kijken of een Ladies only gym wat voor jou is. In dit artikel vertellen wij je hier meer over. Wil je eens een groepsles proberen? Lees dan eens onze blog met uitgelichte groepslessen.

Vrouw traint in sportschool

3. Vergelijk!

Zie het kiezen van een fitnesscentra als een product dat je gaat aanschaffen. Je bent tenslotte van plan in elk geval een aantal maanden een bedrag te betalen voor een sportschool. Wanneer je een auto, televisie of bankstel koopt, zal je vermoedelijk ook de mogelijkheden vergelijken. Wij adviseren dit ook te doen wanneer je een nieuwe sportschool zoekt. Neem eens een kijkje bij diverse sportscholen in de buurt om te kijken wat ze aanbieden, maak eventueel een afspraak voor een proefles of intakegesprek en bepaal aan de hand daarvan welke sportschool bij jou past. Zo voorkom je het maken van een verkeerde keuze!

Gekleurde kettlebells

Heb je na deze tips een match gevonden? Hoera, de eerste stap is gezet. Nu is het zaak om natuurlijk van sporten een gewoonte te maken. Benieuwd hoe je dit doet? Lees hier onze vier tips waardoor jij het langer volhoudt in de sportschool.