Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een yogamat

Misschien beoefen je al jaren yoga en ben je een echte expert als het op yoga aankomt. Of je bent juist iemand die alles nog moet leren en pas net begonnen is met het beoefenen van yoga. Of je nu een expert of een beginner bent, voor iedereen is een goede yogamat net zo belangrijk. Toch kan het vinden van een geschikte yogamat nog best wel moeilijk zijn. Er is namelijk een enorm aanbod aan verschillende yogamatten waar je uit kunt kiezen. Deze variëren behoorlijk in prijs, terwijl ze in eerste instantie toch allemaal op elkaar lijken. Om jou te helpen bij het maken van een goede keuze geven wij in dit artikel 4 handige tips bij het kopen van een yogamat.

1.    Investeer in een goede yogamat

Onze eerste tip is om altijd in een goede yogamat te investeren. De regel bij yogamatjes geldt namelijk: goedkoop is duurkoop. Dit heeft voornamelijk te maken met de materialen waar een yogamat van gemaakt is. Een goedkope yogamat heeft vaak een erg korte levensduur, gaat snel stuk en is lastig schoon te maken. Daarnaast kan er ook nog eens een behoorlijk chemische geur van het matje afkomen. Niet erg goed voor de gezondheid. Het is beter om voor een yogamat te kiezen die net wat duurder is. Verdiep je hierbij goed in de recensies en de materialen van het matje.

2.    Grip is altijd goed

Een goede yogamat is voorzien van een goede grip. Met een gladde yogamat loop je de kans dat je de hele tijd wegglijdt en niet iedere oefening uit kunt voeren. Je moet in dit geval alle zeilen bijzetten om maar niet in een split te eindigen. Kies daarom altijd voor een yogamat met grip. De grip wordt bepaald door de structuur van de yogamat. Zo kun je kiezen voor een yogamat van kurk of met een speciale anti-slip laag.

Yogamat oprollen

3.    Dun of dik?

Naast grip is de dikte van de yogamat ook erg belangrijk. Als je een newbe bent doe je er goed aan om voor een wat dikkere yogamat te kiezen. Dit is verstandig omdat je dan vaak wat harder landt. Kies hierbij nooit voor een te dikke yogamat, dan loop je namelijk de kans dat je je evenwicht verliest.

4.    Het design van de yogamat

Het laatste punt is misschien wel het leukste punt: het design van de yogamat. Je hebt yogamatjes in allerlei verschillende soorten, maten en designs. Kies bijvoorbeeld voor een yogamat met een leuke print van Yogashop. Of kies voor een yogamat die extra lang is, bijvoorbeeld omdat je wat langer bent.

Wil je weten welke soorten Yoga er allemaal zijn? In dit artikel vertellen wij je er alles over. Naast de Yogamat, kun je ook eens kijken naar een Yogawiel.