Probeer eens een van deze vier groepslessen in de sportschool

Sporten is leuk, samen sporten is leuker! Dat is wat veel mensen vinden van sporten in groepsverband. Om jou kennis te laten maken met de diverse groepslessen, vertellen we je in dit artikel wat meer over de vier populairste vormen van groepsfitness. Ben je er klaar voor?

Pilates

Pilates draait om het creëren van een sterke, stabiele ‘core’. Je core, ook wel je ‘kern’ genoemd, is een samenhang van de spieren in je buik, onderrug en bekken. Bij Pilates gaat het voornamelijk om generen van stabiliteit, coördinatie, ademhaling en houding. Het is geschikt voor jong en oud en voor velen een mooie opstart les na een blessure of langere periode van weinig tot geen beweging.

Vrouwen doen pilates

Spinning

Harde muziek, fietsen en oneindig veel zweet. Dat is wat je staat te wachten wanneer je kennis gaat maken met een les spinning. Eerst je fiets instellen, vervolgens een warm up om daarna lekker een stuk te fietsen. Afhankelijk van de muziek, wordt vaak de weerstand aangepast, waardoor je op een intensieve, maar leuke manier aan je uithoudingsvermogen werkt. Naast je uithoudingsvermogen, train je je conditie en spieren. Spinning is daarnaast een goede manier om af te vallen. Wil je meer weten over spinning? Hier lees je er alles over.

HIIT

High Intensity Interval Training, oftewel: een relatieve korte workout, maar keihard werken! Bij HIIT verbrand je relatief gezien meer calorieën dan bij een reguliere workout, doordat je metabolisme naar een hoger level wordt gebracht. Het is een combinatie van cardio en krachttraining, waarbij je weinig tot geen pauze hebt. HIIT is ideaal om vet te verbranden en goed in conditie te blijven. Dit maakt HIIT tot een snelle en zeer effectieve workout.

BodyAttack

Een andere vorm van High Intensity Taining, is BodyAttack. Je traint op basis van intervallen, waarbij je een paar seconden een flinke inspanning levert, om vervolgens op een rustiger tempo door te gaan.

BodyAttack is een variant op Aerobics, maar dan sneller en intensiever. De focus bij BodyAttack ligt op het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en vetverbranding. Perfect wanneer je weer lekker in shape wil komen!

Vrouwen die fitness beoefenen

Hopelijk zit er wat leuks voor je tussen. Zit er toch geen groepsles voor je bij? Overweeg dan eens een lesje Yoga.