Maaltijdboxen, hoe gezond zijn ze eigenlijk voor je?

De laatste jaren zien we de populariteit van maaltijdboxen toenemen. Er komen niet alleen meer aanbieders van maaltijdboxen bij, maar het aantal soorten maaltijdboxen loopt ook op. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor vegan maaltijden, koolhydraatarme maaltijden en bijvoorbeeld eiwitrijke varianten. Een belangrijke vraag is natuurlijk wel hoe gezond maaltijdboxen voor je zijn. 

Maaltijdboxen zijn anders dan magnetronmaaltijden

De maaltijdboxen worden nog weleens vergeleken met de magnetronmaaltijden van de supermarkt. Deze zijn de laatste jaren ook sterk verbeterd, maar nog altijd zijn ze niet zo gezond als een verse maaltijd. Zo zit er vaak te veel zout in een standaard magnetronmaaltijd. Een belangrijk verschil tussen de maaltijdboxen en de magnetronmaaltijden is wel dat de boxen in de meeste gevallen gevuld zijn met verse ingrediënten, zoals het geval is bij de HelloFresh maaltijdboxservice. Je maakt de maaltijden zelf klaar, met behulp van de verse ingrediënten, waardoor je bijvoorbeeld ook zelf kunt bepalen hoeveel zout je eraan toevoegt. Uiteraard geldt dit voor alle soorten kruiden die je er eventueel zelf nog aan toe wilt voegen.

Boxen met verse producten zijn goed voor de gezondheid

De maaltijdboxen met verse producten zijn zeker goed voor de gezondheid. Je krijgt de verse ingrediënten voor je maaltijden eenvoudig thuisbezorgd, waarna je zelf met de producten en de recepten aan de slag kunt. Een belangrijk voordeel hiervan is natuurlijk ook dat alle goede voedingsstoffen optimaal behouden blijven, waardoor je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt voor je gezondheid. Je weet zeker dat je altijd kookt met verse producten, terwijl je hier niet voor naar de supermarkt hoeft. Op deze manier kun je dus tijd besparen en toch heel gezond eten. Hier komt nog bij dat je ook goed gevarieerd eet, wat ook belangrijk is voor je gezondheid. 

maaltijd

Je eet gevarieerd en leert nieuwe recepten kennen

Gezond eten is belangrijk, maar lekker eten is natuurlijk wel een voorwaarde. Hoe lekkerder je de gezonde maaltijden vindt, hoe makkelijker het is om je er ook goed aan te houden en minder snel voor ongezond eten te kiezen. Met de maaltijdboxen heb je ook het voordeel dat je goed gevarieerd eet. Hierdoor zet je elke dag iets nieuws op tafel dat ook nog eens gezond én smakelijk is. Je kunt elke week nieuwe maaltijden ontvangen. Dit betekent natuurlijk ook dat je recepten leert kennen die je nu nog niet kent, waardoor er een heel nieuwe wereld aan smaken voor je open gaat. Gezond genieten dus!