Personal training, wat is dat nou eigenlijk?

Het nieuwe jaar is begonnen en we zijn massaal weer aan het sporten om onze goede voornemens tot een succes te maken. De een bezoekt de sportschool in zijn of haar eentje, de ander met een vriend of collega en weer een ander onder begeleiding van een personal trainer. Maar wat is dat nou eigenlijk, personal training? En wat heb je er precies aan? In dit artikel vertellen wij je wat de waarde is van een personal trainer en waarom jij het eens zou moeten proberen.

Doelen samenstellen met behulp van je personal trainer

Een van de grootste voordelen van trainen onder begeleiding van een personal trainer is het verkrijgen van een realistisch doel en een plan om dit vervolgens te bereiken. Personal trainers zijn experts op het gebied van fitness en weten exact wat je in een bepaalde tijd kunt bereiken. Zo zal een goede personal trainer iemand die wil afvallen een ander schema geven dan iemand die juist wil aankomen. Met een op maat gemaakt plan dat uitdagend, maar realistisch is, zal je zien dat je al snel een hoop meer plezier aan fitness beleeft!

Personal training group

Motivatie om naar de sportschool te gaan

Na een lange werkdag, of dag van studeren weinig zin om je avond nog in de sportschool door te brengen? Wanneer je onder begeleiding sport, zal je al snel zien dat je gemotiveerder bent. Je wil jezelf, maar ook je trainer niet teleurstellen en je sport op afspraak, waardoor je daadwerkelijk moet afzeggen als je niet komt. Ook zal je sneller resultaat zien, omdat je het maximale uit je workouts haalt. Je wordt sterker en begint er al gauw beter uit te zien. Als dat niet motiverend is?

Fitness oefeningen goed uitvoeren

Met name wanneer je net begint met fitness, is het niet per se de makkelijkste vorm van sport. Er zijn duizenden oefeningen en honderden apparaten, waarbij het niet altijd meteen duidelijk is hoe ze werken en wat je er precies mee traint. Natuurlijk kun je vragen om een intake bij je sportschool met een kleine demonstratie, maar wanneer je kiest voor personal training zal je merken dat je de oefeningen en apparaten precies zo uit leert voeren als bedoeld. Zo behaal je maximaal resultaat met je inspanning en word je al snel een expert op het gebied van fitness. En wat is er nou leuker dan ergens goed in zijn en er nog fit van worden ook?

Personal training female

Wat kost personal training?

Fitness onder begeleiding is vaak optioneel en verkrijgbaar tegen meerprijs bij sportscholen. Naast sportscholen zijn er ook personal training studio’s die je kunnen helpen. Op het eerste gezicht kan personal training vrij duur lijken, maar vergeet niet dat er naast het uurtje sporten, ook een op maat gemaakt plan voor je wordt gemaakt. Daarnaast hoef je personal training niet altijd voor een lange periode te nemen. Zo zijn er veel sportscholen en studio’s die pakketten van een paar sessies aanbieden. Mocht je na je periode van personal training besluiten om alleen verder te gaan, beheers je de oefeningen waarschijnlijk vele malen beter dan wanneer je vanaf dag 1 besluit om alleen uit te vinden hoe ze werken.

Fitness onder begeleiding

Personal training klinkt natuurlijk geweldig, maar verwacht geen wonderen van een personal trainer. Uiteindelijk ben jij alsnog degene die het werk moet doen. Wel is de kans dat jij je doelen voor 2019 behaalt met behulp van een personal trainer natuurlijk een stuk groter, dan alleen. Dus probeer het eens en bekijk het overzicht van sportscholen met personal training!

Heb jij nog geen doelen of goede voornemens voor 2019 gesteld? Hier hebben wij een aantal suggesties voor je opgesomd. Wil je een keer thuis of buiten sporten? Lees dan ons artikel over Calisthenics!