Afvallen met een afval shake: werkt dat?

Voedingssupplementen, maaltijdvervangers en afvalshakes. Ze worden met de dag populairder en zijn tegenwoordig op elke hoek van de straat te koop. Maar werken ze ook? Vandaag nemen we de laatste van dit rijtje onder de loop, namelijk de afval shake. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van de afval shake.

Hoe val je af?

Voordat we in gaan op de shakes, is het goed om even helder te krijgen hoe afvallen werkt. In de basis is het concept van afvallen vrij simpel. Door minder calorieën te consumeren dan je verbrandt, val je af. Het is hiervoor allereerst belangrijk om je caloriebehoefte in kaart te brengen. De uitdaging ligt hem er vervolgens in om te zorgen dat je op een gezonde manier afvalt. Dus niet door van de één op de dag niets meer te eten en als een gek te gaan sporten, maar door op een duurzame manier je calorie inname te veranderen en meer te gaan bewegen. Dit terwijl je alle voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft nog wel binnenkrijgt. Dit is waar de afvalshake om de hoek komt kijken.

Shakes gebruiken om af te vallen

Wanneer je afvallen lastig vindt en wel wat hulp kunt gebruiken, kan een afvalshake uitkomst bieden. Een afval shake bevat vaak relatief weinig calorieën in verhouding tot de hoeveelheid mineralen en vitamens die ze bevat. Dit zorgt ervoor dat je dus een behoorlijk deel van voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt, zonder dat dit je op een hoge calorie inname brengt. Zo is een maaltijd shake vaak rond de 250kcal, daar een ‘normale’ maaltijd al snel het dubbele aantal kcal bevat.Dame met afval shake

Hoeveel afvalshakes per dag nuttigen?

Wanneer je wil werken met afvalshakes, is het raadzaam om één van je maaltijden te vervangen door een shake. Probeer de andere maaltijden af te stemmen op de ingrediënten van de shake die jij gebruikt, zodat je ook de rest van de mineralen, vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam dagelijks nodig heeft. Wanneer je dit lastig vindt, adviseren wij je om een diëtist of expert raad te plegen.

Werken afvalshakes echt?

Dan de hamvraag: werken de shakes echt? Het antwoord daarop ligt helaas iets genuanceerder dan een simpele ja of nee. Ja, de shakes kunnen je helpen om een gebalanceerd dieet samen te stellen, waardoor je op een verantwoorde manier kunt afvallen. De shake zal echter weinig uithalen als je verder je normale eet- en beweegpatroon blijft hanteren. Sterker nog, dan vergroot je je calorie inname en zal je eerder zwaarder worden. Kortom, het is dus erg belangrijk om de adviezen goed op te volgen voor het beste resultaat.

Wil je naast het werken met shakes ook experimenteren met het eten van minder koolhydraten? Lees dan dit artikel.