Goede voornemens om 2020 fit te beginnen

Goede voornemens. Vaak hebben we er allemaal wel een aantal, of in elk geval één. Vaak bestaan ze uit het meer of minder doen van iets. Stoppen met roken, minder drinken, meer sporten, minder schulden. De één kun je op 1 januari direct mee beginnen, de ander vergt wat meer tijd. In dit artikel beschrijven wij vijf goede voornemens, die ervoor zorgen dat 2020 een gezond(er) jaar voor jou zal worden, mits je ze volhoudt natuurlijk!

1. Meer tijd voor vrienden en familie maken

Inmiddels is dit al jaren een veel voorkomend goed voornemen van velen. Ons leven wordt over het algemeen steeds drukker, waardoor contact met vrienden en familie er vaker bij in schiet. De key om meer tijd met vrienden en familie te besteden? Doe dingen samen die normaliter vaak alleen doet. Denk aan boodschappen doen, koken en eten, fitnessen of sporten, studeren of bankhangen! Je hoeft niet altijd iets speciaal te ondernemen, om samen te zijn met de mensen om wie je geeft.

samen boodschappen doen

2. Sporten

De een wil er mee beginnen om wat sterker te worden, de ander heeft zich voor genomen om juist af te vallen in 2020. Voor beide voornemens is regelmatig bewegen van essentieel belang. In Nederland is fitness al jaren de meest populaire vorm van sport en bewegen. Ben je al lid van een sportschool en bevalt dit goed? Top, dan moet dit voornemen voor jou een makkie zijn! Voel je je niet helemaal lekker thuis in je sportschool? Soms kan het goed werken om met een goed voornemen ook te wisselen van sportschool, om zo echt een frisse start te maken. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op kunt letten bij het kiezen van een nieuwe sportschool. Een overzicht van alle sportscholen in Nederland vind je hier. Deze tips zijn ook handig als je nog helemaal niet sport!

3. Pak wat vaker de fiets

Al is januari misschien niet de meest motiverende tijd om meer te gaan fietsen, raden wij je toch aan in elk geval 1x per week vaker te gaan fietsen in deze maand. Of het nou naar de supermarkt, je werk of de sportschool is, zorg dat het een gewoonte wordt. Je zult zien dat je binnen no-time niet eens meer nadenkt over het pakken van de auto of bus voor kleine stukjes. Tel uit je winst!

dame op fiets

4. Gezonder eten

Eigenlijk gaat dit voornemen een beetje samen met voornemen twee. Want veel sporten zonder gezond te eten heeft natuurlijk weinig zin, maar andersom idem dito. Maar gezonder eten, hoe doe je dit nou? Allereerst is het belangrijk te weten waar voeding precies uit bestaat. In dit artikel vertellen we je daar meer over. In de basis komt het neer op een goede balans en regelmaat. Gezond eten betekent niet dat je nooit meer mag snacken, maar dat je dit verantwoord doet. Let op je groente en fruit inname en zorg voor variatie per dag. Als je dit in de gaten houdt, ben je al een goed eind op weg!

5. Stoppen met roken en minder drinken

In een lijstje met goede, gezonde voornemens kunnen stoppen met roken en minder drinken natuurlijk niet ontbreken. Een glas wijn of biertje laten staan is natuurlijk eenvoudiger dan stoppen met roken, maar heeft zeker al een positief effect op je gezondheid. Wil je stoppen met roken? Zet voor jezelf de redenen op een rijtje en beloon je zelf met regelmaat wanneer het lukt. Zorg dat je al je kleding op de 31e vast wast, zodat je echt rookvrij het nieuwe jaar in gaat. Succes!