Tips voor een outdoor privé gym

Steeds meer mensen kiezen voor een outdoor privé gym, ook wel tuingyms genoemd. Hierbij wordt een mini sportschool in de tuin gerealiseerd. Bijvoorbeeld in een tuinhuisje, onder een overkapping of gewoon middels handige attributen in de tuin. Wil jij ook minder afhankelijk zijn van de sportscholen en ben je graag actief bezig? En heb je ook nog eens een grote tuin? Dan is een outdoor privé gym wellicht iets voor jou. Maar hoe stel je deze samen? Waar moet je aan denken?

De ideale grootte van jouw gym in de tuin

Voor het realiseren van een mini sportschool in eigen tuin is het belangrijk dat je ook over de grootte van deze ruimte nadenkt. Het is belangrijk dat deze tuinkamer groot genoeg is om één of meerdere apparaten in te plaatsen. Meestal volstaat een formaat van 5×4 meter. Dit is ook afhankelijk van hoe jouw outdoor privé gym er precies uit gaat zien. Gebruik je voornamelijk dumbbells, dan mag de ruimte zelfs nog wat kleiner gehouden worden.

Bedenk goed dat je hiervoor dus ook een groot deel van de tuin opgeeft. Dit moet wel kunnen. Vraag jezelf daarom van tevoren af hoeveel ruimte je kunt missen.

Voordat de outdoor gym gerealiseerd kan worden, is het eerst belangrijk om de tuinkamer op te bouwen. Check van tevoren nog wel even of je een vergunning nodig hebt voor de bouw en behandel zowel de binnen- als de buitenkant van de ruimte goed met kwalitatieve sigma verf. Zo zorg je ervoor dat de ruimte langer mooi blijft.

tuingym

De juiste apparatuur voor jouw tuingym

Een outdoor gym is natuurlijk niet compleet zonder de juiste apparatuur. Maar voor welke apparaten kies je? Het is belangrijk is om te bedenken dat de ruimte hoogstwaarschijnlijk schaar is. Je moet dus keuzes maken. Welke apparaten gebruik jij zelf in de sportschool het meest? Kies je vaker voor cardio of krachttraining?

Er zijn tegenwoordig ook apparaten die ruimtebesparend zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld na gebruik ingeklapt worden. Op die manier haal je nog meer uit de ruimte. Slim om van tevoren een plattegrond te maken van de ruimte. Zo zie je direct hoeveel ruimte er is en kun je apparaten en looproutes intekenen. Op die manier stel je de meest aantrekkelijke fitnessruimte in eigen tuin samen.

Denk aan de vloer en muren

Bij het inrichten van een outdoor gym komt meer kijken dan enkel de juiste apparatuur kopen en voor een dak boven het hoofd zorgen. Je moet ook aan de vloer en de muren denken. Behandel de buitenmuren in elk geval met goede verf. Met sigma s2u gloss bied je de juiste bescherming en een mooie uitstraling voor jouw houten tuinkamer en outdoor gym.

Daarnaast is het belangrijk om voor een krasbestendige vloer te kiezen. Eentje die echt tegen een stootje kan. Ook met het oog op de toekomst. Tuinkamers kunnen immers op heel veel verschillende manieren worden gebruikt. Misschien gebruik je deze nu als mini sportschool, maar zal je hem over pakweg tien jaar als kantoortje gebruiken. Mogelijkheden in overvloed, maar dan moet je de vloer wel de nodige bescherming bieden.

Benieuwd naar meer? Lees dan ook hoe je jouw home-gym inricht!