Vier redenen waarom je eerst een proefles moet nemen bij een sportschool

We hebben er al vaker over geschreven, maar wat ons betreft is het nemen van een proefles verplichte kost alvorens je jezelf inschrijft bij een sportschool. Het geeft je in een klein uurtje een goed beeld van de sportschool, zonder dat je ergens aan vast zit. In dit artikel geven wij je een aantal tips, zodat je het meest uit je proefles kunt halen en straks gaat sporten bij de sportschool die perfect bij jouw wensen aansluit.

Beste tijdstip om te gaan sporten

Ondanks dat het kunnen sporten wanneer je wil een van de grootste charmes van fitness is, trainen veel mensen op redelijk vaste tijdstippen in de week. Zo is er een groep die voorafgaand aan hun werk- of studiedag de sportschool in duikt, een groep die dit erna doet en een groep die overdag of soms zelfs ‘s nachts sport. Probeer voor jezelf te bepalen tot welke groep jij gaat behoren. Natuurlijk hoef je jezelf nergens op vast te pinnen, maar door je proefles in te plannen op een moment waarop jij in de toekomst ook zal gaan sporten, vergroot je de kans dat je een zo reëel mogelijk beeld van de fitnessclub krijgt.

Intakegesprek bij de sportschool

Bij veel sportscholen is het mogelijk om de eerste keer te trainen onder begeleiding te doen. Wij raden je aan om hier gebruik van te maken, ook al ben je misschien een wat meer ervaren sporter. Hoe je begeleid wordt, zegt vaak veel over de kunde en kennis van het personeel. Ook laat het zien hoe medewerkers om gaan met jou als (toekomstig) lid. Stel dat je ooit overweegt personal training te gaan gebruiken, dan heb je door je intake alvast een beeld hoe dit eruit zal zien en of dit in jouw ogen het geld waard is.

proefles

Faciliteiten in de sportschool

Naast sporten kun je bij veel fitnessclubs ook gebruik maken van andere faciliteiten. Denk aan de wat meer standaard zaken, zoals: douches, parkeerplekken en kluisjes. Ook zijn er sportscholen die wat meer luxe bieden, waarbij je gebruik kunt maken van een sauna, stoombad of zwembad. In alle gevallen geldt: probeer de faciliteiten die je mogelijk gaat gebruiken eens uit. Het laatste wat je wil is dat blijkt dat de douches koud zijn, de sauna te warm is en de parkeerplekken altijd bezet zijn.

Spreek je medesporter aan

Uiteindelijk kan niemand beter vertellen over een sportschool, dan de mensen die er al een poosje sporten. Probeer eens een praatje te maken met een medesporter over hoe hij of zij de sportschool ervaart. Geef gerust aan dat je overweegt lid te worden en een paar vragen hebt. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: “Hoe zit het met de drukte?”, “Wordt de apparatuur af en toe vernieuwd?” of “Zijn er vaak dingen kapot?”

Heb je het gevoel dat je de sportschool goed hebt ervaren tijdens je proefles en ben je nog steeds overtuigd? Dan rest je nog een geschikt abonnement te kiezen. Neem hierin mee hoe vaak je wil gaan sporten per week en hoe lang je lid wil blijven. Keuze gemaakt? Dan wensen wij je heel veel sportplezier toe!

Ben je benieuwd of je fitness goed kunt combineren met andere sporten? Hier vertellen wij je er meer over. Op zoek naar tips om fit te blijven op vakantie? Lees dan dit artikel!