Wat zijn de meest bekende supplementen voor sporters?

Met supplementen kunnen sporters in minder tijd geweldige resultaten behalen. Het is echter belangrijk te benadrukken dat deze producten gecombineerd moeten worden met een evenwichtige voeding. Met andere woorden, ze zijn resultaat verhogend en helpen jouw training op te peppen. Er zijn verschillende soorten supplementen op de markt. Sommige helpen de immuniteit op peil te houden, andere voorkomen ziekten. Dan zijn er natuurlijk nog de supplementen die bedoeld zijn voor sportbeoefenaars. Als we het hebben over producten voor sporters, is het belangrijk te wijzen op de enorme verscheidenheid die in deze categorie bestaat. In feite zijn er supplementen voor alle doeleinden, van het verliezen van vet tot het verkrijgen van spiermassa.

Maak kennis met de meest bekende supplementen voor wie traint in de sportschool.

We gaan hieronder verder in op de meest bekende supplementen voor fitnessbeoefenaars. We hebben het over Whey Protein, Cafeïne supplementen, Creatine en BCAA.

Whey protein

Whey protein is zeker een van de bekendste op onze lijst. Al deze roem is terecht: dit supplement heeft geweldige resultaten voor degenen die spiermassa willen winnen. Er zijn verschillende producten op basis van Whey protein, zoals mixen, snoepjes en zelfs repen, maar er zijn slechts 3 soorten verwerking van dit eiwit:
1. Concentraat: het eiwit ondergaat geen zeer strenge procedure, die naast het hoofdbestanddeel nog verscheidene andere elementen omvat
2. Isolaat: Dit is het product met het hoogste eiwitgehalte, soms tot bijna 100%.
3. Gehydrolyseerd: door deze bewerking kan het eiwit snel door het lichaam worden opgenomen.

In de regel wordt het isolaat het meest aanbevolen, omdat het de grootste hoeveelheid eiwit per gram bevat.

whey protein

Cafeïne supplementen

Cafeïne is een zeer krachtige pre workout voor degenen die de kwaliteit van hun workout willen verhogen. Door gebruik te maken van dit voedingssupplement krijgt de sporter veel meer energie om te trainen en heeft hij een goed humeur voor de inspanning tijdens de fysieke inspanning. Cafeïne werkt direct in op het centrale zenuwstelsel, waardoor de sporter alert blijft, vermoeidheid vermijdt en het volledige potentieel van zijn training kan benutten. We raden je echter af om cafeïne te gebruiken vlak voor het slapengaan, omdat het verschillende slaapproblemen kan veroorzaken. Bovendien is het belangrijk om doses boven 250 mg te vermijden vanwege mogelijke bijwerkingen.

Creatine

Creatine, een ander supplement dat veel wordt gebruikt als pre workout, verhoogt de hoeveelheid energie die elke spier kan afgeven. Met andere woorden, het vergroot de hoeveelheid inspanning die de sporter kan doen. In feite is het geweldig voor korte, maar zeer intensieve trainingen. Het gebruik van creatine bevordert de snelle ontwikkeling van de atleet. Op deze manier kan de atleet, zelfs in een korte trainingsperiode, al zeer hoge lasten tillen. Dit helpt veel bij hun eerste ontwikkeling, en ook om de opleiding voort te stuwen. In het artikel vertelden we je eerder al meer over het gebruik van creatine.

BCAA

BCAA is een groep van vertakte-keten-eiwitten. De belangrijkste prestatie van dit supplement is spierherstel. Op die manier wordt de spierschade – die noodzakelijk is voor hypertrofie – snel hersteld, waardoor spiervermoeidheid en langdurige pijn worden voorkomen. Bovendien kan de sporter dankzij een optimaal spierherstel de volgende dag zonder problemen trainen. Dat wil zeggen dat de spieren in het algemeen klaar zullen zijn voor een nieuwe trainingsbelasting, ook al is die van hoge intensiteit.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.