Je hebt besloten te gaan sporten (of al bezig) en gaat hiervoor naar de sportschool. Een andere optie is overgaan tot het aanschaffen van eigen fitnessapparatuur, die je overal kunt stallen. Maar wat zijn nu de voordelen van beide mogelijkheden?

We gaan ze in dit artikel bespreken en laten je zien welke significante voordelen ze hebben ten opzichte van elkaar.

Zo kan je zelf bepalen waar jouw hart ligt …lees je mee?

Wat zijn de voordelen van naar de sportschool gaan?

We laten je eerst zien welke voordelen een sportschool allemaal heeft en waarom zoveel mensen erheen gaan om te sporten.

Je hebt veel keuze in fitnessapparatuur

Het eerste grote voordeel van een sportschool is natuurlijk de ruime mogelijkheden die je hebt qua fitnessapparatuur. De meeste (grote) sportscholen hebben een eigen cardioafdeling waar crosstrainers, loopbanden, roeimachines en meer van deze apparaten staan. Zo heb je veel keuze.

In de sportschool staan meestal ook een hoop verschillende krachtstations, meestal gericht op bepaalde spiergroepen. Verder heb je de bankjes voor bankdrukken en andere oefeningen. En ook in veel gevallen een rek met een compleet aantal dumbbells van heel licht tot loeizwaar.

Met de meeste all-in abonnementen kun je verder op alle dagen en tijden sporten, douchen, zonnebanken, in de sauna of groepslessen volgen. Het verschilt wel per sportschool. Vraag hiernaar bij de sportschool waar je gaat beginnen.

Verschillende soorten abonnementsvormen

Tegenwoordig heb je enorm veel keuze in abonnementsvormen. Voor de echte sportliefhebbers (fanatiekelingen) is een all-in abonnement waarschijnlijk de meest interessante optie. Maar je hebt veel meer keuze.

Je kan namelijk ook kiezen voor een dag (of paar dagen) of het sporten tussen bepaalde tijden van de dag. Het scheelt iets op je maandelijkse abonnementskosten. We raden je echter aan om toch in de meeste gevallen voor een all-in abonnement te gaan.

Hiermee kun je namelijk zelf kiezen wanneer je gaat sporten, en vaker de sportschool induiken is beter dan 1 keer per week. Verder kun je ook heel budget gaan sporten, steeds meer sportscholen stunten met hun prijzen. Maar kijk wel altijd op de eerste plaats naar wat je wilt, de kwaliteit van een sportschool is veel belangrijker dan het kleine beetje besparen wat je doet.

Het is lekker gezellig en sociaal

In de sportschool is het natuurlijk (vaak) altijd gezellig. Je kan er afspreken om met anderen te gaan sporten (partner, familie, vrienden etc.) of nieuwe mensen leren kennen. Gezellig een praatje maken tijden je sets en misschien ook buiten de sportschool vaker afspreken.

Natuurlijk kom je om te trainen, maar het is ook een leuke ontmoetingsplek.

Voordelen van samen met anderen trainen is ook dat je elkaar kunt aanmoedigen. Of bv. helpen spotten wanneer je een nieuw record wilt neerzetten met bankdrukken. Het naar de sportschool gaan heeft dus veel pluspunten.

Man op loopband

En de pluspunten van eigen fitnessapparatuur dan?

Maar er zijn natuurlijk ook gerust wel voordelen bij het aanschaffen van eigen fitnessapparatuur …ontdek ze hieronder.

Goedkoper op de lange termijn

Een sportschool abonnement is meestal niet zo (heel) duur,  en zeker gezien je van alles gebruikt kunt maken. Je hoeft geen dure fitnessapparatuur te kopen en kan zonder poespas gelijk beginnen. Verder zal je ook meer ruimte overhouden in je eigen huis.

Toch kan een eigen krachtstation op de lange termijn goedkoper zijn. En de meeste (professionele) krachtstations gaan ook lang mee. Wil je het uitrekenen en eens kijken welke krachtstations er goed in de smaak vallen?

In dit artikel kun je kijken welke krachtstations goed in de smaak vallen en ze vergelijken met elkaar. De prijzen variëren, maar je kan al vrij voordelig een krachtstation aanschaffen tegenwoordig. Check ze maar.

Uitnodigen wie jij wilt en de fitnessapparatuur delen

Je kan natuurlijk ook altijd samen gaan trainen met je vrienden, wanneer je zelf fitnessapparatuur aanschaft en ze zijn altijd vrij. In de sportschool zijn sommige toestellen nog wel eens bezet (al is dit geen punt). Maar sommige sporters vinden het prettiger.

Verder zou je ook nog kunnen afspreken dat je samen fitnessapparatuur aanschaf, waardoor de prijs omlaag gaat. Je moet dan wel iemand hebben die voldoende ruimte heeft en deze wil opofferen om fitnessapparatuur te gaan plaatsen. Maar de kosten gaan hiermee wel flink omlaag.

En je hebt genoeg keuze in fitnessapparatuur, gewichten en bankjes.

Tegenwoordig veel fitnessapparatuur

Hierop voortbordurend zijn er vandaag de dag zoveel fitnessapparaten, spullen en accessoires dat je kan kiezen uit werkelijk alles. Je kan dus alles kanten op met het aanschaffen van nieuwe fitnessapparatuur. Ga maar eens zoeken en er zal een compleet nieuwe wereld voor je opengaan.

Of een combinatie van beide?

Je kan ook nog beide met elkaar combineren, meestal is de een dan een aanvulling op de ander. Tenzij je van plan bent een eigen sportschool te starten, dan klinkt het wel weer logisch. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een sportschool abonnement, met daarnaast een eigen hoeveelheid aan fitnessspullen …niks mis mee.

Maak je keuze!

Je zal uiteindelijk zelf moeten kiezen, welke manier van trainen de voorkeur heeft. De sportschool heeft nog veel meer pluspunten dan besproken in dit artikel, maar dat betekent niet dat sommige mensen liever zelf fitnessapparatuur willen aanschaffen. Het is namelijk een persoonlijke afweging.

Bij ons kan je in ieder geval sportscholen vergelijken. Zo kan je kiezen voor een sportschool die bij jou past en aansluit op jouw wensen en eisen. Je kan heel simpel zoeken naar sportscholen in de buurt.

Waar je ook voor kiest, begin (of misschien ben je al bezig) vandaag nog met sporten en pluk er alle vruchten van! Twijfel je nog tussen thuis sporten of naar een sportschool gaan? Neem dan eens een proefles. Hier leggen we je uit waarom dit zo belangrijk is.