Drie redenen om te gaan fitnessen

We horen natuurlijk al jaren dat sporten en in beweging blijven belangrijk is voor je gezondheid. Maar wat maakt het nou zo belangrijk om af en toe de sportschool te bezoeken, of mee te doen aan een groepsles? In dit artikel geven we je een paar redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met sporten.

Je fysieke gesteldheid

Dit is vermoedelijk de meest voor de hand liggende reden om te gaan sporten. Fitness is namelijk goed voor je algemene gezondheid. Zo zorgt het onder andere voor een sterker hart, een lagere bloedruk en betere bloedcirculatie, sterkere botten en een gezondere huid. Een ander groot voordeel is dat je door regelmatig te sporten, beter slaapt. En dit is nog lang niet alles, want deze resultaten zijn slechts een kleine greep uit de lange lijst met voordelen van regelmatig sporten. Naast je fysieke gesteldheid, biedt het beoefenen van sport ook voordelen voor je mentale gezondheid.

Je mentale gezondheid

Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je beter in staat bent om na te denken, doordat je tijdens het sporten je hoofd ‘leeg’ maakt. Daarnaast maakt je lichaam dopamine aan tijdens sporten. Dit stofje zorgt voor een gevoel van geluk. Naast het geven van een geluksgevoel, verbetert het je vermogen om connecties te leggen en met nieuwe ideeën te komen. Dus zit je al een poosje met een probleem dat je niet opgelost krijgt? Duik de sportschool in en wie weet bedenk je vandaag nog de oplossing!

girl smiling in gym

De emotionele effecten

Regelmatige sporters zitten over het algemeen beter in hun vel en belanden minder vaak in een depressie. Mensen die sporten die toch in een depressie belanden, herstellen hier over het algemeen vaker en sneller van. Daarnaast zorgt een fit lichaam bij velen voor meer zelfvertrouwen en een hoog gevoel van eigenwaarde. Tenslotte zorgt sporten in de juiste omgeving voor veel plezier en ontspanning. Zorg er wel voor dat je de juiste sportschool en eventueel personal trainer kiest, het sociaal klimaat is namelijk van grote invloed op de mate waarin je plezier beleeft tijdens het sporten.

Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste sportschool? In dit artikel geven we je een aantal tips. Al begonnen met sporten? Hier vertellen we je hoe je de kans vergroot om het langer vol te houden!