De leukste cadeaus voor onder de kerstboom om te geven aan de fanatieke sporter

Nog maar even en dan breken de kerstdagen alweer aan. Zoals ieder jaar ben je ook nu waarschijnlijk weer lekker laat begonnen met het inkopen van je cadeaus. Sowieso is het lastig om ieder jaar weer iets nieuws te verzinnen. Je wilt iets origineels geven, maar ook persoonlijk en het liefst iets waar iemand echt iets aan heeft. Heb je een fanatieke sporter in je familie of vriendengroep? Dan wordt hij of zij vast blij van een sportgerelateerd cadeau. Zeker nu de sportfaciliteiten niet altijd toegankelijk zijn, is het extra handig om thuis ook wat attributen beschikbaar te hebben. Daarnaast zijn de meeste van deze cadeaus altijd handig, of je nu naar de sportschool kan of niet. Ben je zelf een fanatieke sporter, dan zijn deze tips natuurlijk ook ideaal om zelf op je verlanglijstje te zetten. 

De beste bescherming en accessoires voor je smartphone

Kijk eens om je heen in de sportschool of tijdens een rondje hardlopen door het park en je ziet dat iedereen tegenwoordig zijn smartphone mee heeft tijdens het sporten. Dat is ook niet zo gek. Met je smartphone heb je altijd muziek mee voor onderweg en de juiste muziek kan je enorm motiveren om net nog wat harder je best te doen. Daarnaast kan het dienst doen als stappenteller of houdt het de route bij. Multi-inzetbaar dus.

Accessoires die handig zijn in combinatie met je smartphone tijdens het sporten zijn natuurlijk goede oordopjes, maar denk ook eens aan een telefoonhouder. Voor iemand die graag een rondje fietst op de racefiets, is een houder voor op de fiets een fijn cadeau. Niet alleen handig om bijvoorbeeld muziek te kunnen luisteren, maar ook om de route te kunnen volgen. Zo raakt hij of zij in ieder geval de weg nooit meer kwijt. Ook een hoesje voor de smartphone is niet onbelangrijk. Veel mensen hebben tijdens het sporten hun telefoon in de hand. Eén lelijke val en je telefoon zit vol met barsten. Een goed hoesje beschermt je telefoon optimaal, ook tijdens het sporten. Kijk eens bij het enorme aanbod aan telefoonhoesjes van Smartphonehoesjes.nl.

sportief kerstcadeau

Sporthorloge als kerstcadeau

Voor dit cadeau moet je iets dieper in de buidel tasten. Geef je graag iets meer uit aan een cadeau, dan is een sporthorloge een hele mooie optie voor iemand die graag meer uit zijn sportprestaties wil halen. Houd bij de aanschaf van een sporthorloge ook rekening met de sport die wordt uitgevoerd.

Hartslagmeter voor om de buik

Voor diegene die hun hartslagmeting gebruiken bij het sporten, bijvoorbeeld om een bepaald doel te bereiken, kan een hartslagmeter voor om de buik een fijn cadeau zijn. Een hartslagmeter voor om de buik meet namelijk nog nauwkeuriger dan eentje voor om de pols. Ken je iemand in je omgeving die bijvoorbeeld al een sporthorloge heeft en die gebruikt voor de hartslagmeting, denk dan eens hieraan als cadeau voor onder de kerstboom.

Een setje dumbells voor thuis

Helemaal nu we nog steeds vaak thuis moeten sporten, is het hebben van de juiste sportattributen thuis geen overbodige luxe. Een echte sporter maak je vast blij met een set dumbells voor thuis. Deze komen van pas bij verschillende soorten trainingen. Een setje dumbells is niet alleen handig voor de fanatieke sporter, maar kan ook heel leuk zijn als cadeau voor de beginnende sporter. Roept je zus al jaren dat ze als goede voornemen heeft om meer krachttraining te doen, maar laat ze het er elke keer weer bij zitten? Met een setje dumbells kun je veel verschillende kanten op. Als je kiest voor de wat lichtere variant, is het een ideaal middel om thuis eindelijk eens met de krachttraining te beginnen.

Kleding is altijd welkom

De echte sporter gaat vaak meerdere keren per week aan de slag. Het is wel zo prettig om iedere keer een schone sportoutfit aan te kunnen trekken. Het is daarom handig om meerdere outfits in huis te hebben, dan kun je de outfit elke keer direct in de was gooien. Zo kun je elke keer een schoon setje aan, dat sport toch net even iets lekkerder. Bovendien kan een leuke sportoutfit, die ook nog eens lekker zit, je extra motiveren om te gaan.

Denk ook aan de ontspanning

Bij intensief trainen hoort ook ontspanning. Iemand die fanatiek sport, heeft ook baat bij een dag niet sporten zodat de spieren weer kunnen herstellen voor de volgende training. Denk als cadeau daarom eens aan een dagje sauna bijvoorbeeld, of een fijn verwenpakket voor een dag ontspannen thuis.