Zo zorg je dat je geen focus verliest tijdens het sporten

We hebben het allemaal wel eens: je bent misschien wel anderhalf uur in de sportschool geweest, maar naderhand heb je het gevoel dat je amper gesport hebt. Het kan komen doordat het druk was in de gym, of door een blessure, maar meestal is het probleem afleiding en weinig focus. Daarom geven wij je in dit artikel een paar tips, zodat jij nooit meer ongewenst afgeleid hoeft te worden in de gym!

Telefoon gebruiken tijdens je workout

Ondanks dat je smartphone vandaag de dag misschien niet meer weg te denken is uit je sportritme, kan hij voor veel afleiding zorgen. Overweeg daarom eens een app als Offtime of Focus Aid te gebruiken. Hiermee kun je specifieke apps die voor veel afleiding zorgen (TikTok, Instagram, je kent ze wel) tijdelijk blokkeren. Zo kun je jouw telefoon blijven gebruiken om muziek af te spelen, maar zorgt je telefoon niet voor afleiding van je workout. Pas wel op met het gebruiken van je smartphone in de gym, hier gebeuren de meeste ongelukken. Een goed smartphonehoesje kopen is dan ook sterk aan te raden.

Telefoon in de gym

Muziek luisteren tijdens het sporten voor meer focus

Een muziekje tijdens je workout is prettig. Daar is eigenlijk geen discussie over mogelijk. Maar om de drie minuten een nieuw nummer uit moeten kiezen kan behoorlijk afleiden van je workout. Daarom adviseren wij om vooraf een live set of afspeellijst te kiezen, zodat je niet continue van nummer moet switchen. Op deze manier kun je genieten van een lekker setje tijdens het trainen, zonder dat je jouw telefoon actief hoeft te gebruiken.

Gezelligheid in de gym

Wanneer je regelmatig in de sportschool te vinden bent, dan zal je hier steeds meer mensen leren kennen. Vaak begint het met een glimlach of knikje, maar al snel sta je te kletsen met je nieuwe gymbuddy’s. Super leuk natuurlijk, maar het kan voor flinke afleiding van je workout zorgen. Wat voor ons goed werkt is om aan het begin van je gymsessie een paar mensen te begroeten en een klein praatje te maken. Zet daarna je koptelefoon op of doe je oortjes in en begin je workout. Wat afleiding voor je workout is niet erg, tijdens is vervelender.

Volg je al deze tips op? Dan ben jij straks de effectiviteitsguru van jouw sportschool! Wil je een keer wat anders dan de sportschool in? Hier vertellen wij je hoe je kunt beginnen met hardlopen!