De 4 trends van 2023 in de sportschool

Het wordt steeds drukker in de sportschool. Steeds meer mensen gaan dan ook bewuster leven. Hier hoort, naast gezonde voeding, ook voldoende beweging bij. Veel mensen kiezen ervoor om te sporten in de sportschool. In deze blog behandelen we 3 trends die we terugzien bij mensen die regelmatig doen sporten. Lees snel verder en kom erachter. 

High Intensity Interval Training

Vroeger werd er gedacht dat je uren in de sportschool moest sporten om progressie te boeken. Dit botst met het feit dat veel mensen weinig tijd hebben. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een High Intensity Interval Training, of wel een HIIT training te volgen. Tijdens zo’n training sport je erg intensief voor een korte tijdsperiode. Deze manier van trainen zorgt er nog steeds voor dat je voldoende beweging zult hebben. Daarnaast hoef je voor deze manier van trainen geen uren in de sportschool te staan. Een HIIT training duurt vaak slechts een half uurtje. Op deze manier hoef je er niet veel tijd aan te besteden. 

Trainen voor je geestelijke gezondheid

Na alle negatieve energie van de afgelopen jaren, zijn steeds meer mensen erachter gekomen dat sporten een manier is om geestelijk gezond te blijven. Je sport dus niet alleen voor je fysieke gezondheid, ook je mentale gezondheid speelt een grote rol. De trend is dan ook dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een manier om stress te verminderen. Het is een feit dat sporten hier een perfecte activiteit voor is. Zo worden groepssessies als tai chi en yoga steeds populairder. 

kettlebells

Thuis sporten

Een ander gevolg van de negatieve periode die er is geweest, is dat we steeds meer thuis zijn gaan sporten. Toen de sportscholen een tijdje dicht geweest zijn, zagen we dat steeds meer mensen een thuis gym gebouwd hebben. In deze thuis gym worden oefeningen met het eigen lichaamsgewicht gedaan of er worden zelfs hele apparaten aangeschaft. Dit is dan ook terug te lezen bij trendheads. Zij hebben een blog geschreven over de voordelen van een thuis gym ten opzichte van een abonnement bij de sportschool. 

Online training

De laatste trend sluit een beetje aan bij de vorige. Naast het feit dat steeds meer mensen een home gym hebben, zien we ook dat steeds meer mensen online trainingen volgen. Op deze manier kunnen ze simpelweg thuis blijven en toch hun dagelijkse bewegingsdoel behalen. Je krijgt tijden zo’n online training precies uitgelegd hoe je de oefening het beste kunt uitvoeren, ook heb je vaak geen gewichten of attributen nodig. Dit scheelt je veel reistijd, is gemakkelijker en toch effectief