Hoe maaltijdboxen je helpen bij het afvallen in de gym

Afvallen is een combinatie van sporten of bewegen en gezond en gebalanceerd eten. Je kunt heel veel gaan sporten, maar je raakt de overtollige kilo’s niet makkelijk kwijt als je ongezond blijft eten. Andersom geldt dit ook. Als je wel gezond eet, maar niet genoeg beweegt, dan raak je die overtollige kilo’s ook niet kwijt. Afvallen is altijd een combinatie van factoren. Vind je het lastig om gezond en gevarieerd te eten? Dan kan het helpen om gebruik te maken van een maaltijdbox die speciaal is ontwikkeld voor verantwoord afvallen. Wat zijn hier nu de voordelen van? Wij noemen er eenaantal.

1. Meer variatie zonder extra calorieën

Als je wilt afvallen, dan let je natuurlijk vooral ook op de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt. Ga je zelf een menu samenstellen, dan is het makkelijk om calorieën over het hoofd te zien. De toevoeging van een enkel product aan je maaltijd kan de hoeveelheid calorieën al flink verhogen. Je kunt kiezen voor een maaltijdbox van Green Chef, zoals de box die geïnspireerd is op het Keto dieet, om zeker te zijn dat je niet te veel calorieën binnen krijgt. Je eet gevarieerd en je voorkomt dat je terugvalt op calorierijke opties om meer variatie in je voeding te brengen. 

food platter

2. Je kiest minder voor ongezonde, snelle maaltijden

We hebben allemaal een druk leven, waardoor het vaak verleidelijk is om voor een ongezonde, snelle maaltijd te kiezen. We rijden even langs de snackbar, we laten iets thuis bezorgen of we eten een ongezonde maaltijd uit de oven, zoals een diepvriespizza. Als je wilt afvallen, dan zijn dit natuurlijk slechte keuzes. Maaltijdboxen bieden een snelle en makkelijke oplossing. Je hoeft de maaltijden niet meer zelf te plannen en je hoeft ook niet naar de supermarkt. Je kunt er direct mee aan de slag als je thuis komt. Doordat je tijd bespaart met de maaltijdboxen, ben je minder geneigd om bij tijdgebrek te kiezen voor een snelle en ongezonde hap die niet goed is voor je dieet.

3. Je krijgt meer inzicht in wat goed voor je lichaam is

Maaltijdboxen die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die willen afvallen, bevatten uiteraard alleen maaltijden die aan dit doel bijdragen. Hierdoor kun je echt leren van de inhoud van de maaltijdboxen. Door de recepten te bereiden krijg je meer kennis van de producten en ingrediënten die je gebruikt. Je weet wat goed voor je is, waardoor je ook automatisch leert wat minder goed voor je is. Deze kennis helpt je om je gewichtsverlies ook op de lange termijn te behouden.