Zo blijf je fit op vakantie

De zomer is officieel begonnen en daarmee ook voor velen de bijbehorende vakantie. Massaal ontsnappen we één, twee of soms wel drie weken aan het dagelijkse werk of studieleven, door af te reizen naar een heerlijk warm land. Goed om het stressniveau te laten dalen en lekker tot rust te komen, maar vaak minder goed voor je fysieke conditie en portemonnee. Om je te helpen om toch een beetje fit te blijven op vakantie, geven wij je een paar tips in dit artikel.

Voeding op vakantie

Een vakantie is voor velen een excuus om niet meer op je voeding te letten. Begrijpelijk, je wil natuurlijk gewoon een weekje alleen maar doen waar je zin in hebt. Toch is dit vaak de dooddoener waardoor je een paar kilo’s zwaarder terugkomt van je vakantie. Ga je graag uit eten op vakantie? Probeer dan in elk geval ’s ochtends gezond te ontbijten en ga voor een verantwoorde lunch. Uiteindelijk kom je aan door een teveel aan calorieën, maar wanneer je hier overdag enige rekening mee houdt, heb je ’s avonds wat meer speelruimte.

Fit op het strand

Beweging tijdens je vakantie

Naast het letten op je voeding, kun je natuurlijk ook proberen toch nog wat aan beweging te doen wil je fit blijven op vakantie. Zo kun je een stuk gaan hardlopen, fietsend of lopend naar de supermarkt gaan of calisthenics proberen. Probeer iets van routine toe te voegen aan je vakantie, zodat je toch nog wat beweging pakt. Denk aan een aantal push-ups in de morgen, sit-ups in de middag en één keer planken in de avond. In totaal zal dit waarschijnlijk nog geen 15 minuten van je tijd in beslag nemen, maar het zal je zeker een voldaan gevoel geven. Zo geniet je nog meer van je welverdiende vakantie!

Activiteiten ondernemen

Fit blijven kan ook door juist leuke dingen te gaan doen. Ga bijvoorbeeld eens kanoën, duiken, mountainbiken of hiken. Er zijn in vrijwel alle vakantiebestemmingen wel mogelijkheden om iets actiefs te doen, waar je daarnaast ook nog eens plezier in hebt. Pas deze tips toe om, want zo kun je prima fit blijven op vakantie.

Duiken op vakantie

Alcohol en water drinken

Voor veel mensen staat vakantie gelijk aan regelmatige alcoholconsumptie. Een wijntje bij de lunch, biertje op het terras en cocktail in de bar. Ook hier geldt: geniet, maar met mate. Wil je je lichaam in goede conditie houden, dan doe je er verstandig aan gematigd alcohol te consumeren. Verder kan veel water drinken ervoor zorgen dat je je fitter blijft voelen tijdens je vakantie. Met name in de warmere vakantiebestemmingen is het aan te raden veel water te drinken. Wil je meer weten over welke soorten dranken waar goed voor zijn? Lees dan eens dit artikel.

Het belangrijkst is natuurlijk dat je vooral geniet van je vakantie en welverdiende rust. Een weekje niet naar de sportschool is echt niet erg, zo lang je de draad bij terugkomst maar weer oppakt!