De draad op pakken na je vakantie doe je zo

Herken je dat? Je hebt twee of misschien wel drie weken aan de Spaanse costa gelegen en ondanks dat je je natuurlijk braaf aan onze tips hebt gehouden om fit te blijven tijdens je vakantie, weten wij als geen ander dat het soms best lastig kan zijn om weer in je oude ritme te komen. Naar de sportschool gaan is hier een goed voorbeeld van. Je hebt last van een gebrek aan motivatie. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die voor ons helpen om jezelf te motiveren. Doe er je voordeel mee!

Voorbereiding voor fitness

Een gebrek aan motivatie valt vaak op te lossen door een goede voorbereiding te treffen. Wanneer je voorbereid bent voor iets, motiveert dit vaak en zal je er meer zin in hebben dan wanneer je onvoorbereid bent. Denk maar aan het geven van een presentatie of voeren van een sollicitatiegesprek. Ditzelfde principe gaat op voor motivatie om te gaan sporten.

Maak een nieuwe playlist om te trainen

Of je nou houdt van rock, hiphop, house of techno, een opzwepend nummer kan ervoor zorgen dat je net wat extra kunt geven. Wanneer je ervoor zorgt dat je een afspeellijst maakt met nummers waar je graag naar luistert, of naar wil luisteren, kan dit er voor zorgen dat je zin krijgt om te gaan trainen. Deze tip werkt natuurlijk alleen als je in het bezit bent van een koptelefoon of paar oortjes (of de sportschooleigenaar kunt overtuigen van jouw playlist!).

Meisje luistert muziek

Schaf voedingssupplementen aan

Door voor jezelf een aantal voedingssuplementen aan te schaffen, kun je jezelf motiveren om weer te gaan trainen omdat je mogelijk een beter resultaat gaat boeken. Voedingssupplementen zoals een pre-workout, eiwithshake of aminozuren kunnen bijdragen aan het gevoel van goede voorbereiding.

Maak gebruik van een (nieuw) trainingsschema

Train je al een poosje met hetzelfde schema, of doe je slechts waar je zin in hebt wanneer je in de sportschool bent? Dan raden wij je aan te gaan werken met een nieuw trainingsschema. Deze kun je zelf maken als je wat meer ervaring hebt, laten maken door een personal trainer of fitnessinstructeur bij je sportschool, of gewoon kopen!

Begin bij een nieuwe sportschool

Na al deze tips nog steeds geen zin om naar je sportschool te gaan? Misschien is het dan tijd dat je eens gaat kijken of het probleem niet meer aan de sportschool ligt, dan aan je motivatie. Boek eens een proefles bij een andere gym, of ga met een vriend of vriendin mee sporten bij haar fitnessclub. Misschien haal je hier frisse motivatie uit en is het gewoon tijd om eens van sportschool te wisselen.

Ben je benieuwd welke voedingssupplementen je allemaal kunnen helpen om optimaal resultaat te boeken. Hier schrijven we er meer over.