Waar moet je op letten bij het kiezen van je nieuwe sportschool en abonnement?

Het kiezen van een nieuwe sportschool is vak lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Je wil tenslotte geen verkeerde keuze maken. Helemaal niet wanneer je kiest voor een sportschool met een abonnement van 12, of soms zelfs 24 maanden. In dit artikel proberen wij je te helpen door wat dieper in te gaan op een aantal aandachtspunten.

De prijs

We kunnen er uiteindelijk niet om heen, maar velen van ons zullen de prijs van hun sportschoolabonnement toch het belangrijkst vinden. Niet geheel onterecht, je kunt geld immers maar een keer uitgeven. Toch adviseren wij je om eens te kijken of een sportschool die vijf euro per maand meerkost, misschien beter bij je past. Wanneer je hierdoor een sportschool vindt die echt bij je past, zullen die twee biertjes per maand in de kroeg die je moet besparen het ongetwijfeld waard zijn!

De openingstijden

Een veelgemaakte fout is dat er gekozen wordt voor een sportschool om bijvoorbeeld een gunstige prijs of locatie, maar dat er niet gekeken wordt naar openingstijden. Sport je graag ’s middags? Let dan op dat dit ook kan bij de sportschool, want een behoorlijk aantal sportscholen sluit een aantal uren overdag.

De faciliteiten

Dat je kunt fitnessen bij een sportschool is natuurlijk het belangrijkst, maar heb je wel eens nagedacht over de faciliteiten die het fitnessen aangenamer maken?

Luxe

Sport je graag voor je werk? Dan is het lekker als je even kunt douchen na het sporten. Bij de meeste sportscholen kun je gebruik maken van de douches, maar het is niet altijd standaard. Duik je graag een kwartiertje de sauna in wanneer je uitgesport bent, of kies je voor een duik in het zwembad? Bekijk van tevoren of de sportschool die je overweegt dit wel aanbiedt.

Parkeren

Wanneer je van plan bent om te gaan fietsen, of je jezelf met de benenwagen richting de sportschool wil verplaatsen hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden. Maar verwacht je ook af en toe, of altijd met de auto te komen? Zorg dan dat je een sportschool kiest waar je kunt parkeren. Volle parkeerplaatsen zijn een grote frustratie en kunnen maar zo de reden zijn waardoor jij besluit om lekker thuis te blijven. Zonde!

Apparatuur

Simpel. Zorg ervoor dat de sportschool waar jij naar toe wil gaan de apparatuur heeft die je graag gebruikt. Voor de powerlifters onder ons kan dit een squatrek of benchpress zijn, maar wanneer je houdt van traplopen of roeien om aan je conditie te werken is het ook goed om uit te zoeken of de juiste apparatuur hiervoor aanwezig is!

GewichtenBarbell equipment

Het zal voor lang niet iedereen een probleem zijn, maar je zult zeker niet de eerste zijn die zich inschrijft bij een sportschool, om er vervolgens achter te komen dat je na twee maanden te sterk bent voor de zwaarste gewichten. Zorg in dat geval dat je sportschool dumbbells tot 40kg of soms zelfs 50kg heeft! Wij kunnen je namelijk uit ervaring vertellen dat het demotiverend is wanneer je niet meer zwaarder kunt trainen dan je eigenlijk aan kan!

Het aanbod

Wat biedt de sportschool allemaal aan? Of te wel, wat mag je verwachten voor je geld? Zorg dat je dit goed uitzoekt om misverstanden en teleurstelling te voorkomen.

Groepslessen

Waar de een graag een uurtje naar de sportschool gaat in z’n eentje, zijn er velen die het leuk of ontspannend vinden om gebruik te maken van groepslessen. Wij raden je aan om uit te zoeken welke groepslessen de sportschool in kwestie allemaal aanbiedt. Inspiratie nodig? In dit artikel vertellen we je over vier leuke groepslessen in de sportschool.

Begeleiding

Ben je nog niet zo ervaren, of wil je juist een stapje hogerop komen? Check of de sportschool begeleiding kan en wil bieden aan je. Zo zorg je dat jij niet meedoet aan de vijf veelgemaakte fouten tijdens het fitnessen. Je kunt bij begeleiding natuurlijk ook denken aan een fysiotherapeut of diëtist. Meten, is weten!

Het juiste abonnement

Vrijwel alle sportscholen werken op basis van een abonnement. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar zorg wel dat je de juiste voor jou afsluit. Werk je overdag, of sport je graag ’s avonds? Kies dan niet voor een daluren abonnement omdat dit goedkoper is. Weet je nog niet of fitness wel de juiste sport voor jou is? Probeer dan eerst eens een wat korter abonnement, in plaats van een abonnement van 24 maanden.

Gym contract

Door op deze factoren te letten, vergroot je de kans dat jouw fitnessavontuur een succes wordt. Inmiddels begonnen met fitness? Hier vertellen we je meer over de vier meest gebruikte voedingssupplementen, of geven we je tips waardoor jij het langer volhoudt in de sportschool.