Laat je goede voornemen in 2019 wel slagen!

De laatste dagen van december naderen en daarmee komen we steeds dichterbij het nieuwe jaar. En bij een nieuw jaar, horen goede voornemens. Eerder gaven wij je een aantal suggesties voor mooie goede voornemens voor 2019, nu helpen wij je om een van deze goede voornemens te laten slagen. In dit artikel geven wij je namelijk tips om ervoor te zorgen dat je de juiste sportschool met het juiste abonnement vindt. Zo vergroot je de kans om van 2019 een fit jaar te maken!

De afstand

De belangrijkste factor bij het kiezen van een sportschool blijft voor velen de afstand. En logisch natuurlijk, want hoe verder de sportschool bij je vandaan is, hoe kleiner de kans dat je daadwerkelijk gaat, toch? Wij van newgym geloven hier niet helemaal in. Natuurlijk is het kiezen van een sportschool die 15km verderop ligt geen slim plan als je geen auto hebt, maar toch adviseren wij je om eens iets verder te kijken dan de sportschool om de hoek.

Als je namelijk een hekel hebt aan enorme drukte, graag midden op de dag sport of lekker in de sauna wil duiken na je workout, kan het best zijn dat een sportschool iets verderop een veel beter keuze voor je is, dan de sportschool het dichtst bij je huis. En jezelf motiveren om naar een plek te gaan waar je graag komt, is natuurlijk vele malen makkelijker dan voor een plek die je liever vermijdt! Ons advies: neem gewoon een proefles en kijk of het je de kilometer extra waard is!

Daluren of vrij?

Steeds meer fitnesscentra bieden tegenwoordig daluren abonnementen aan. Bij deze abonnementen mag je enkel gebruik maken van de sportschool tijdens bepaalde uren, waarop het over het algemeen rustiger is. Voor sommigen kan dit een mooie manier zijn om iets voordeliger te sporten, maar hou er rekening mee dat het je beperkt in je vrijheid om te sporten wanneer je wil. En dat is natuurlijk wel één van de vele charmes van fitness. Wij raden je aan om goed af te wegen of de korting het waard is om iets minder flexibel te zijn. Zo zorg je ervoor dat je kans om je goede voornemen te laten slagen groter wordt.

fitness onder begeleiding

Goedkoop of flex?

Een andere optie om voordeliger te kunnen sporten, is door een abonnement af te sluiten voor een langere periode. Al stimuleren wij natuurlijk dat je de rest van je leven blijft sporten, is het de vraag hoe realistisch het is dat je de aankomende 24 maanden elke week gaat sporten. Kijk daarom eens of je sportschool een flexibel abonnement heeft, dat maandelijks opzegbaar is. Dit kan je mogelijk een paar euro extra kosten in de maand, maar wanneer je om wat voor reden dan ook toch besluit om even te stoppen, scheelt dit je al snel tien tot honderden euro’s!

Onbeperkt of een aantal keer per week?

Je kunt door van tevoren in te schatten hoe vaak je wil gaan sporten al gauw een paar euro per maand besparen. Vaak kun je bij een sportschool kiezen of je een abonnement wil voor onbeperkt sporten, of dat je 1, 2 of soms 3 keer per week mag komen. Als het jouw voornemen is om 1x per week naar de sportschool te gaan en om vaker te gaan fietsen, heb je misschien wel helemaal geen onbeperkt abonnement nodig. Hier kun je jouw sportschool goed op uitkiezen.

Student, gezin of senior?

Goede kans dat je bij een sportschool korting kunt krijgen doordat je student bent, of juist mag profiteren van senioren voordeel. Ga je met meer leden uit je gezin beginnen met fitness? Ook hier spelen veel sportscholen op in door je voordeel te bieden bij elke inschrijving per gezin. En wat is er nou leuker dan samen met anderen je voornemen te laten slagen?

Groepslessen

Wanneer je een abonnement aan gaat bij een sportschool, zal deelname aan groepslessen lang niet altijd inbegrepen zijn. Wanneer je niet van plan bent om hier gebruik van te gaan maken is dit natuurlijk geen bezwaar, maar indien je graag af en toe een lesje bijwoont is het raadzaam hier goed op te letten. Sommige sportscholen laten je zelfs kiezen hoe vaak je per week of maand een les mag bijwonen, een mooie manier dus om je abonnement echt op maat te maken!

Groepsless fitness

Kies je extra’s

Fitnesscentra bieden vaak een breed scala aan faciliteiten aan. Sommigen zijn gratis, andere te gebruiken tegen een kleine meerprijs. Bepaal voor jezelf waar je gebruik van wil en gaat maken en laat eventuele andere extra’s links liggen. Ben je onbekend met de faciliteiten? Vraag gerust of je eens gebruik mag maken van bijvoorbeeld een zonnebank, voordat je hier een abonnement voor aan gaat. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor iets wat je niet gaat gebruiken!

Door rekening te houden met alle bovenstaande factoren zorg je ervoor dat je een abonnement kiest dat volledig aansluit bij al jouw wensen en betaal je geen euro te veel. En zeg nou zelf, uiteindelijk is een beetje besparen in 2019 ook geen verkeerd voornemen, toch?

Ben je nog op zoek naar meer advies om de juiste sportschool te vinden? In dit artikel geven we je nog meer tips. Benieuwd naar groepslessen of oefeningen die je kunt gaan doen bij je nieuwe sportschool? Lees dan ons artikel over leuke groepslessen of de grote drie oefeningen!