Hardlopen? Dat doe je ook met je hart

Als hardloper of wedstrijdatleet ben je ongetwijfeld vertrouwd met de iconische drie strepen van Adidas. Dit merk heeft al heel wat amateurs én professionals aan succes geholpen. En dat is ook niet zo verrassend, want Adidas steekt veel energie in innovatie en past alle kennis en ervaring toe in honderden modellen. Waarom zoveel? Omdat Adidas vooraf jouw voeten niet kent, of die van al die duizenden andere hardlopers. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn voeten lastige dingen: ze zijn bijna allemaal anders. En toch wil je dat jouw hardloopschoenen perfect passen, comfortabel zitten en helpen om jouw prestaties te verbeteren. Daarom willen veel sporters qua hardloopschoenen Adidas, vanwege de honderden mogelijkheden. En omdat ze bij Adidas best weten dat je als fervente hardloper niet alleen met je voeten loopt, maar met je hele hart en ziel en zaligheid.

Welk model is voor jou perfect?

Alle modellen van Adidas hebben hun eigen unieke eigenschappen, zodat er altijd een paar schoenen is dat perfect bij jouw behoeften past. Van de veelgeprezen Adidas Solarglide tot de speciaal ontworpen Adidas Adistar CS, elk model barst van de innovatieve technologieën en biedt maximale stabiliteit en comfort. Daarbij kun je ook nog eens kiezen tussen verschillende loopstijlen. Wel eens gehoord van neutraal of overpronerend? Grote kans dat je onder een van die twee categorieën valt. Als je een neutrale loper bent, zet je je voeten min of meer recht neer na landing; als je een overpronerende loper bent, staan je voeten na landing iets naar binnen. Het is duidelijk dat jouw schoenen daarop moeten anticiperen, want je bent normaal gesproken duizenden stappen onderweg en al die stappen hebben een afzet en een landing. Reken maar dat je dat gaat merken als je niet de juiste schoenen aantrekt! Het mooie van Adidas is dat ze het ook op dát punt voor jou erg makkelijk maken. Beide loopstijlen zijn in het assortiment van Adidas ruim vertegenwoordigd.

hardlopen

Van trainen tot trailrunnen

Voor wedstrijdlopers gaat Adidas nog een stapje verder. Met geïntegreerde carbonplaten en geavanceerde dempingstechnologieën bieden schoenen zoals de Adizero Pro 3, de Takumi Sen en de Prime X een ongeëvenaard gevoel van comfort en energieteruggave. Ook voor snelle trainingen heeft Adidas aangepaste modellen die vederlicht lopen. Beoefen je een sport waarbij spikes een must zijn, ook dan ga je bij Adidas zeker slagen. En voor trailrunners heeft Adidas de Terrex-lijn, speciale trailschoenen met stevige bovenwerken en robuuste zolen.

Online zekerheid

Bij het kiezen van een online leverancier voor je Adidas hardloopschoenen is het van cruciaal belang om voor een betrouwbare aanbieder te gaan. Op die manier vermijd je risico’s en kun je vertrouwen op eerlijke informatie, persoonlijke service, een breed assortiment en typische online prijzen. Dit maakt het shoppen voor Adidas hardloopschoenen alleen maar leuker en gemakkelijker, zodat je je volledig kunt concentreren op het verbeteren van je hardloopprestaties.

Zoek je juist naar hikeschoenen? Lees dan in dit artikel waar op te letten.