Een nieuwe beweegtrend: TikTok dansjes

Het is altijd leuk om te zien hoe nieuwe trends ook op het sportieve vlak hun invloed uitoefenen. Kijk maar naar het feit hoe populair Max Verstappen is en hoe dit zijn invloed heeft op het aantal kinderen dat wil gaan karten. Ook TikTok houdt kinderen bezig. Letterlijk, want deze razend populaire app zet kinderen aan tot beweging. Kinderen kunnen zelfs aardig succesvol zijn met hun TikTok dansjes. Dit socialmediakanaal is namelijk een uitstekend medium om je dance moves te laten zien.

Dansen met je kind

Bijna iedere ouder kent het wel. Je kind vermaakt zichzelf, terwijl jij druk bent met van alles. Werken, koken, het huishouden. Jouw laptop of telefoon gebruik je vooral voor je mail en apps. Vergelijk energie, verzekeringen en andere producten om zo het huishoudbudget een beetje te sparen. Klap die laptop gerust een keertje dicht en waag een dansje met je kind. Dat gaat heel vlot, dus aardappelen pruttelen vrolijk door en ook die energie-aanbieding gaat nergens heen.

Meer bewegen is goed

Dat TikTok de jeugd weer wat meer laat bewegen is een goede zaak. Dat is nog weleens anders geweest als het ging om de tijd die ze doorbrachten op hun telefoon of tablet. Waar vroeger die schermtijd voornamelijk uit filmpjes kijken en spelletjes spelen bestond, brengt het nu ook activiteit teweeg. En dat is goed.

TikTok dansje

TikTok dansjes, gat in de markt?

Er zijn sportscholen die hier slim op inspelen. Sterker nog, het is waarschijnlijk een gat in de markt. Deze sportscholen, waaronder een sportschool in Eindhoven geven namelijk speciale TikTok-lessen waar tijdens de les wordt geoefend op de nieuwste TikTok dansjes. Ook worden er nieuwe dansjes bedacht om de muziekvideo’s van maximaal 30 seconden te vullen. Sommige kinderen struinen dagelijks TikTok af en vinden zo iedere keer weer nieuwe dansjes. Ze willen bijna allemaal ook zelf een dansfilmpje plaatsen. Natuurlijk zijn niet alle dansjes die op TikTok voorbijkomen geschikt voor de kinderen, de dansleraar of lerares pikt er de dansjes uit die bij de juiste leeftijdscategorie passen.

Creatief meedenken

De meeste dansjes zijn laagdrempelig en dus eenvoudig aan te leren. Wel wordt er tijdens de les gelet op de techniek, de houding, de balans en de coördinatie. Vaak is er ook ruimte voor eigen moves, zo worden de kinderen getriggerd om zelf ook creatief mee te denken. TikTok-dansen is zowel voor jongens als voor meisjes en op TikTok zelf zie je ook af en toe papa en mama of opa en oma voorbijkomen.