Met deze tips kies jij de beste sportschool

Als het erop aankomt om lichaamsbeweging onderdeel te maken van je routine, kan het vinden van een sportschool die aan je behoeften en verwachtingen voldoet een belangrijke rol spelen in je bereidheid om te trainen en voor de motivatie om consistent te blijven. Voordat je je engageert voor een langdurig lidmaatschap, kun je een rondleiding door de sportschool maken en deze lijst gebruiken als leidraad voor wat je moet zoeken, vragen en verwachten van een faciliteit.

Prijs

Denk eerst aan de startkosten en de maandelijkse contributies. Vraag vervolgens wat er bij die prijs is inbegrepen. Krijg je een conditiebeoordeling, persoonlijke trainingssessies of toegang tot fitnesslessen? Vraag gerust naar kortingen of speciale arrangementen. Zorg ervoor dat je niet vastzit aan een langlopend contract met dure opzegvergoedingen.

lady in gym

Locatie

Een training van 45 minuten plus elke dag dertig minuten heen en weer rijden naar de sportschool klinkt niet als een recept voor succes. Denk na over wanneer je waarschijnlijk gaat sporten en overweeg een voorziening dichtbij huis of je werkplek. Als het rijden naar de sportschool een gedoe wordt, zal het ook je eerste excuus worden om een ​​training over te slaan.

Netheid

Twee veelbetekenende tekenen van netheid in de sportschool: de badkamers en de hoeken. Als de badkamer smerig is en er vuil of stof in de hoeken zit, is onderhoud een probleem. Nog een punt om rekening mee te houden: elke faciliteit moet een mogelijkheid bieden om apparatuur na gebruik te desinfecteren. Zoek naar gymdoekjes of een spuitfles en handdoeken, en kijk of iemand ze daadwerkelijk gebruikt.

Openingstijden

Als je van plan bent om vóór je werk te gaan sporten, maar de deuren van de sportschool gaan pas om 9.00 uur open, dan zal dat je niet veel opleveren. Het is ook belangrijk om rekening te houden met avond-, weekend- en vakantie-uren die je trainingsschema in gevaar kunnen brengen.

Gebruik

Vraag tijdens een rondleiding door de faciliteit of tijdens een gesprek met een lidmaatschapsvertegenwoordiger naar het aantal mensen dat de faciliteit gebruikt en wanneer ze dat doen. De training die je voor 18.00 uur hebt gepland, kan samenvallen met de drukte op de apparatuur en machines. Dat zou een training van 30 minuten kunnen veranderen in een uur wachten en spelen op je mobiel in een Nederlandse online casino in plaats van trainen.

Apparatuur en lessen

Ben je op zoek naar een specifieke groepsfitnessles of heb je een voorkeur voor een bepaald type apparatuur? Bezoek de faciliteit en vraag om de aangeboden apparatuur en lessen te zien. Follow-up door de kwaliteit van de beschikbare apparatuur en instructeurs te beoordelen. Zorg er ook voor dat je een kopie van het lesrooster meeneemt om er zeker van te zijn dat je de lessen kunt bijwonen wanneer deze worden aangeboden.

Proefperiode

Als laatste, maar misschien wel het belangrijkste, vraag om een ​​week of twee toegang tot de faciliteit voordat je je aanmeldt voor een lidmaatschap. Zo krijg je de kans om een ​​indruk te krijgen van het personeel, de andere leden en de sfeer van de ruimte. Vind je het nog lastig? Dan zou je kunnen overwegen om met een personal trainer te gaan sporten. Lees hier waarom dit slim is.