Waarom je als vrouw eens een Ladies only fitnessclub moet proberen

Ladies only fitness. Je ziet het steeds vaker voorbij komen. En wel met een reden: fitnessen met andere vrouwen is beregezellig! In dit artikel vertellen we je wat meer over de mogelijkheden binnen het fitnessen voor vrouwen en waarom jij het eens moet proberen!

Ladies only fitness

Diverse steden en dorpen hebben fitnesscentra, speciaal gericht op vrouwen. De ene club is echt alleen voor dames en hier mogen dan ook geen mannen komen. Andere clubs verzorgen lessen, specifiek voor vrouwen. Vrouwen sporten over het algemeen met het doel om af te vallen, slanker te worden, voor een strakker figuur, of puur voor de gezelligheid. Met name dat laatste, is iets waar ladies only fitness erg geschikt voor is. Daarnaast is het natuurlijk helemaal niet erg om een uurtje per dag zonder kerels om je heen te zijn!

ladies only fitness

Waarom ladies only?

Wanneer je naar de sportschool gaat, wil je lekker ongestoord een uurtje, of soms zelfs langer, aan jezelf werken. Ondanks dat veel mannen het niet verkeerd bedoelen, zit je niet altijd te wachten op hulp, een praatje of aandacht. Voor de mannen die dit lezen: sorry heren, maar het is de harde waarheid. We dragen (soms wat strakke) sportkledij omdat het functioneel is en niet om jullie uit te dagen. Natuurlijk mag je me eens mee uit vragen, maar doe dat wanneer ik aan de bar zit en niet tijdens mijn workout!

Vrouwen fitness vormen

Fitness voor vrouwen wordt in diverse vormen aangeboden. Een veel voorkomende vorm, is de groepsvariant, waarbij je met een aantal andere dames in een circuit training van 30 tot 45 minuten een workout doorloopt. Deze workouts zijn met name gericht op afvallen en fit blijven, maar bevatten met regelmaat ook een krachtelement. Je zult zien dat veel oefeningen gericht zijn op de de buik, de billen en de benen. Want laten we eerlijk zijn, die vinden we toch het belangrijkst?

ladies only fitness two

Waar je dames fitness kunt proberen

Fitness voor vrouwen kun je bij diverse clubs en ketens doen. De bekendste en grootste clubs zijn Curves, hart for her en Fit4Lady. Bij het overzicht van alle sportscholen kun je ook de optie ‘Ladies only’ aanvinken, dan tonen wij je alle sportscholen bij jou in de omgeving die alleen voor vrouwen zijn!

Heb jij al zin om te gaan sporten? In dit artikel geven we je tips voor een paar toffe groepslessen. Sport je al een poosje? Kijk of je deze types herkent!