De 3 beste sport oordopjes van dit moment

Eerder schreven wij over de drie beste koptelefoons voor tijdens het sporten. Toch kunnen wij ons ook voorstellen dat je misschien liever een set oordopjes aanschaft voor tijdens het sporten. Ze zijn wat compacter, makkelijker op te bergen en vallen minder op. Daarom nu ook een artikel met onze favoriete sport oordopjes.

Oortjes dragen tijdens fitness

Denk je dat je liever oortjes in hebt wanneer je gaat trainen? Ook daar herkennen wij ons in. Vaak zijn ze wat lichter, bewegen ze minder met je mee en heb je al snel niet meer door dat je ze in hebt. Anderzijds vallen ze nog wel eens uit, kunnen ze niet allemaal even goed tegen zweet en kunnen ze bij langere periodes van dragen vervelend gaan zitten.

Draadloze oordopjes of volledig draadloos?

Bij sport oordopjes kun je daarnaast kiezen tussen twee soorten: draadloos en volledig draadloos. Draadloos wil in deze zin zeggen dat je ze met Bluetooth kunt verbinden met je telefoon. In dit geval zitten de draadloze oordopjes aan elkaar vast met een draad dat achter je nek langs gaat. Dit draad geeft je vaak ook de mogelijkheid om de oordopjes te bedienen. Denk hierbij aan het volume of het volgende/vorige nummer kunnen kiezen. Volledig draadloze oordopjes hebben geen draad, dit zijn dus twee kleine oordopjes die los van elkaar zitten. Dit is iets comfortabelere, maar meestal ook iets prijziger.

Kies oordopjes die goed blijven zitten

De oordopjes hebben daarnaast nog verschil in hoe ze in je oor zitten. Steeds meer oordopjes zitten los in je oor, zoals de bekende Apple Airpods. Maar sport oordopjes zie je vaak met een clip of haakje zodat deze beter blijven zitten. Vooral bij hardlopen kan dit erg handig zijn. Realiseer je wel dat indien je een bril draagt, haakjes achter je oren misschien niet zo handig zijn.

Tot slot adviseren wij je om ook het type telefoon dat je gebruikt mee te laten wegen in je keuze. Zo zullen Airpods meer voordeel bieden bij Apple devices en Galaxy Buds bij Samsung. Dit kan uiteindelijk een invloed hebben op je oordeel.

Onze top drie oortjes voor tijdens het sporten

Wij hebben een overzicht gemaakt van onze drie favoriete oordopjes voor tijdens het sporten. Zelf gebruikten wij een Apple toestel, maar je kunt natuurlijk ook een Android toestel gebruiken.

Beats Powerbeats Pro

Deze volledig draadloze oordopjes met clip zijn uitermate geschikt om te dragen tijdens het sporten. Ze zullen niet uitvallen, voorzien je van uitstekend geluid en zijn spatwaterdicht. Ook het draagcomfort is prettig, dus je kunt ze rustig voor langere periode achtereen gebruiken. Heb je een Apple toestel, dan zal je merken dat je de Beats uitstekend via Bluetooth schakelt tussen meerdere devices. Laat dit echter als Android gebruiker je niet tegenhouden, de Beats Powerbeats Pro zijn een absolute aanrader wanneer je sportieve oordopjes zoekt.

Apple Airpods Pro

De nieuwste Apple Airpods Pro mogen niet ontbreken in het lijstje met onze favoriete draadloze oordopjes om mee te sporten. Zweetbestendig, ruisonderdrukking en verschillende maten eartips zijn allemaal inbegrepen. Met een totale accuduur van 24 uur kun je eindeloos trainen en muziek luisteren combineren. De oortjes komen in een mooie oplaadcase en de geluidskwaliteit is waanzinnig. Ook deze werken zowel met Apple als Android toestellen, al zal je hier wederom merken dat je als Apple gebruiker iets meer connectiviteitsvoordelen ervaart. Het mooiste aan de Apple Airpods Pro is de functie waarmee je de Active Noise Cancelling aan en uit kunt zetten. Wil je jezelf afzonderen van de buitenwereld? Dan zet je de ANC aan. Wil je toch nog wat van je omgeving horen, bijvoorbeeld in het verkeer? Dan zet je de ANC uit. Ideaal!

Samsung Galaxy Buds+

De Samsung Galaxy Buds+ zijn erg eenvoudig te gebruiken met zowel Android (Samsung) devices, als Apple toestellen. De net geprijsde Earbuds connecten via Bluetooth en geven je ruim 11 uur luisterplezier. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor er voor ieder wat wils is. Ze hebben geen Active Noise Cancelling, maar zijn wel weer spatwaterdicht. De Samsung Galaxy Buds+ komen met meerdere maten eartips, wat ervoor zorgt dat ze gegarandeerd goed zullen zitten. Je kunt daarnaast ook goed bellen met de Samsung Galaxy Buds+, waardoor ze allround zeker tot onze favoriet behoren!

Heb je een keuze kunnen maken? Dan wensen wij je veel sport- en luisterplezier!