De 3 beste koptelefoons voor tijdens het sporten

Of je nou op de loopband staat, aan krachttraining doet of rustig wil stretchen, er is niets lekkerder dan sporten op je eigen muziek. Toch wordt dit je niet altijd even makkelijk gemaakt. Dan staat de muziek in de sportschool te hard om je eigen muziek te horen, dan zit het draad je in de weg en een andere keer blijkt je koptelefoon toch niet zo goed tegen zweet te kunnen. Een goede koptelefoon is dan ook een echte uitkomst voor de fanatieke sporter die graag zijn of haar eigen muziek beluistert. Maar hoe weet je welke koptelefoon of oortjes het best passen bij jouw sportbehoeften? In dit artikel helpen wij je hopelijk een beetje bij het maken van je keuze.

Draag je oortjes of een koptelefoon tijdens het sporten?

Voordat je gaat kijken naar diverse koptelefoons en oortjes, is het goed om te bepalen wat je voorkeur heeft. Beiden hebben hun voor- en nadelen. In dit artikel sommen wij de voor- en nadelen van een koptelefoon voor je op. Ook vertellen we je onze top drie van koptelefoons. Een geheimpje: alle varianten werken met bluetooth, want bedraad sporten in 2020 kan echt niet meer! Ga je toch liever voor oordopjes? Lees dan het artikel over de beste sport oordopjes.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koptelefoons voor tijdens fitness?

Kies je voor een koptelefoon tijdens het sporten? Dan raden wij je aan om op een aantal zaken te letten. Ga je de koptelefoon enkel voor het sporten gebruiken, of wil je hem ook op je werk, school of tijdens het reizen comfortabel kunnen dragen?

Koptelefoon met of zonder noise cancelling?

Allereerst is het goed om te kijken of je een koptelefoon wil met of zonder noise cancelling functie. Noise cancelling, ook wel noise cancellation genoemd, will zeggen dat de koptelefoon het geluid om je heen dempt, zodat je jouw muziek of telefoongesprek beter kunt horen. Dit kan zeker fijn zijn als je sport in een sportschool waar de muziek hard staat of veel last hebt van ruis tijdens het hardlopen van bijvoorbeeld de wind. Anderzijds zorgt het er wel voor dat je eventuele medesporters of mensen in het verkeer dus ook niet meer hoort.

Kan de koptelefoon tegen een stootje?

Ga je een koptelefoon kopen? Bekijk dan of de koptelefoon tegen spatwater en zweet kan. Sommige koptelefoons wordt nadrukkelijk bij vermeld dat dit niet kan. Deze zouden wij dan ook links laten liggen. Kies daarnaast ook voor een koptelefoon die tegen een klein stootje kan. Je gaat er tenslotte mee sporten, dus het kan eens gebeuren dat hij valt of dat je een keer je hoofd stoot. Dan wil je niet dat je (dure) koptelefoon meteen kapot is!

Onze top drie koptelefoons voor tijdens het sporten

Ondanks dat smaken altijd verschillen, zijn er dus zeker een paar dingen waar je o kunt letten bij het kopen van een koptelefoon om te sporten. Hieronder sommen wij onze favorieten voor je op.

De Miiego Boom

Goede kans dat je nog nooit van deze koptelefoon hebt gehoord. Eerlijk is eerlijk, dat hadden wij voordat wij hem kochten ook niet. Maar deze speciale sport koptelefoon voldoet aan alle basiseisen en is daarnaast netjes geprijsd. Het mooiste is dat de Miiego Boom met verwisselbare oorkussens wordt geleverd, waarbij je sportkussens draagt tijdens het sporten en de PU lederen kussens gebruikt buiten de sportschool. De sportkussens kunnen na je workout samen met je sportkleding in de was. Ideaal dus! De koptelefoon heeft één klein nadeel, en dat is namelijk een hele lichte ruis bij draadloos gebruik. Tijdens het luisteren van muziek is deze bijna niet te horen, maar wanneer je even geen muziek op hebt wel.

De JBL E45BT

Deze draadloze bluetooth koptelefoon is leverbaar in meerdere kleuren en is met name aantrekkelijk door de zachte prijs. Wanneer de koptelefoon leeg is kun je hem alsnog gebruiken met de kabel die erbij wordt geleverd. De bass is prima, maar laat af en toe in het laag wat te wensen over. In het hoog en midden voldoet de koptelefoon aan wat je van hem mag verwachten. De JBL E45BT heeft daarnaast ruim 10 meter bereik en een levensduur van 16 uur met één keer opladen. Dat alles voor deze prijs maakt dat je hem eigenlijk niet kunt laten liggen.

Bose 700

De Bose 700 is baas boven baas in de reeks koptelefoons. Deze draadloze koptelefoon biedt je de mogelijkheid de intensiteit van de noise cancelling zelf aan te passen. Ook is Bose 700 in diverse kleuren leverbaar en zal hij het zo’n 20 uur volhouden na één keer opladen. Het is geen specifieke sport koptelefoon, maar door zijn kenmerken leent hij zich hier wel uitstekend voor. Een andere leuke bijkomstigheid: de Bose 700 is uitermate geschikt om mee te telefoneren, doordat er maar liefst vier microfoons zijn ingebouwd die er gezamenlijk voor zorgen dat de persoon aan de andere kant jou zo goed mogelijk kan horen. Nadelen hebben wij tot op heden nog niet echt kunnen vinden, maar dit alles brengt ook een prijs met zich mee. Wij garanderen je echter dat je geen spijt zult krijgen na je aankoop!

Koptelefoon gevonden? Dan rest ons nog je heel veel muzikaal sportplezier toe te wensen!