Werkt eiwitrijk eten om sterker te worden?

Je kunt tegenwoordig geen supermarktschap meer voorbij lopen of er staat wel op een product; met extra proteïne, extra eiwit toegevoegd of boordevol eiwitten. Voeding met veel eiwitten lijkt de heilige graal. Maar is dat ook zo? Is eiwitrijke voeding de oplossing naar een droomlichaam? En welke producten met veel proteïne moet je dan nemen? Om hier achter te komen is het allereerst goed een professional te raadplegen. Om de vragen juist te beantwoorden is er navraag gedaan bij een hooggekwalificeerde sportschool in Ridderkerk. Lees snel verder. 

Abs are made in de kitchen 

Zoals al gezegd is het goed om niet meteen alles te geloven wat er op een verpakking in de supermarkt staat. 9 van de 10 keer gaat het hier om een marketingtruc. Door het toevoegen van dergelijke kreten wordt geprobeerd voeding gezonder te laten lijken, en daarmee wordt uiteraard ook geprobeerd de verkoop te stimuleren. Het is echter wel waar -ook naar wat de experts van de sportschool in Ridderkerk aangaven- dat eiwitten en vooral voeding erg belangrijk zijn waar het gaat van het opbouwen van een sterk en vitaal lichaam. Eiwitrijke voeding is onmisbaar, maar zeker wanneer je flink aan het sporten bent geslagen. Voeding met veel eiwit vormt namelijk de basis van een sterk lichaam en bouwt de spieren op. Wanneer je fanatiek traint ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren, scheurtjes die snel weer geheeld worden en daarmee worden omgevormd tot meer spiermassa. Dit hele proces wordt extra versnel door voeding met veel eiwit.  

Eiwitrijke voeding

En trainen dan? 

Eten met veel proteïne nuttigen is stap één, maar er zal ook getraind moeten worden. Om spiermassa op te bouwen hoef je niet uren op de loopband cardio te doen, maar is krachttraining het allerbelangrijkste. Ook dit hoeft geen uren te duren, mits je het goed aanpakt. Om snel, effectief en op een gezonde manier resultaat te behalen is het aan te raden een professionele personal trainer in de arm te nemen. Hij of zij kan je oefeningen laten uitvoeren op een juiste wijze maar ook adviseren over het nemen van rust en eten van voldoende voedsel met eiwitten. 

En de drankjes dan? 

Dan even terug naar het begin; eiwitten zijn inderdaad heel belangrijk en een aandachtspunt om voldoende van binnen te krijgen. Al die speciale drankjes zijn dan weer totaal niet nodig, zeker niet voor de recreatieve sporter. Eiwitten zitten voldoende in normale, gezonde voeding. Denk aan een gekookt ei, kipfilet, rundvlees, zuivelproducten en zelfs in groente zoals champignons en broccoli. Vergeet ook soja, tofoe en bonen niet. Allemaal heel gezond en boordevol eiwitten. En in de meeste gevallen zijn deze echte eiwitproducten ook nog veel gezonder dan al die marketingtrucs! 

Kortom, investeer zeker in je lichaam door te investeren in voldoende eiwitten in je voeding. Maar overdrijven is ook weer nergens voor nodig. Kennis is ook hierbij macht, dus vraag een expert om jou zowel te helpen bij de juiste voeding als de juiste training. Deze eiwitten haal je gewoon uit gezonde voeding, dan heb je én de vitamines ervan én de eiwitten. Succes! 

Benieuwd naar wat eiwitrijke recepten? Je vindt ze hier.