Vijf bekende sportschooltypes

Iedereen die met regelmaat in een sportschool te vinden is, is bekend met de sportschooltypes. We hebben de vijf meest voorkomende op een rijtje gezet. Welke type herken jij jezelf, of een vriend of vriendin in?

1. De gluurder

In de sportschool is sporten voor jou bijzaak. Jij bent een van de sportschooltypes die hier is om te gluren. Daar waar de meeste mensen een sportschool uitkiezen die lekker rustig is, heb jij gezocht naar de drukste sportschool in de omgeving. Heel toevallig vinden al jouw oefening plaatst recht achter het squatrek, waardoor je niet anders kunt dan naar het achterste kijken van diegene voor je. He, wat vervelend!

2. De krachtpatserSterke man in superman tanktop

Gold’s Gym spaghetti tanktop, baywatch zwembroek, chuck taylors en ogen in je achterhoofd. Iedereen moet en zal weten dat jij zo meteen de zwaarste dumbbells uit het rek omhoog gaat gooien. Al schreeuwend en puffend til jij de net iets te zware dumbbells op, om vervolgens een set van 2 repetities uit te voeren. Nu de dumbbells hard op de grond laten vallen en nog een keer hard een oerkreet. Yes! Het is je gelukt. All eyes on you!

3. De crossfitterJongen vermoeid na crossfit

Jij doet naast fitness ook een keer in de week aan crossfit. Je staat hierdoor hoger in de rangorde van sporters. Dit geeft jou het recht om zes apparaten, vier setjes dumbbells en twee bankjes bezet te houden. Wanneer iemand toch de moed verzamelt om jou te vragen of hij je dumbbells tussendoor mag gebruiken, negeer je hem, of zeg je iets in de trend van: “Zie je niet dat ik bezig ben?”. Voor elke dag heb je een ander “Strong Viking shirt’, die je soms verbergt onder een gewichtsvest. Een van de meest vervelende sportschooltypes!

4. De senior

Het liefst sport je in je blootje, maar door de huisregels van de sportschool beperk je jouw voorliefde voor naakt lopen maar tot de kleedkamer. Je vindt het heerlijk om ongegeneerd in je adamskostuum een praatje aan te knopen met de personen in de kleedkamer die hun uiterste best doen om oogcontact met jou te vermijden.

5. De fit girlFitness fit girl

Als Gymshark een abonnement had, waarbij je elke dag een nieuwe sportlegging en bijpassende bh zou ontvangen tegen betaling, was je direct lid geworden. Water drink je niet uit een spa flesje, maar uit een ultradeluxe bidon met rietje en geïntegreerd koelelement. Al lopend door de sportschool weet je elke man af te leiden, want toegegeven: je sportlegging zit als gegoten. Maar dat wist je zelf ook wel!

Sport je nog niet, maar ben je van plan om dit binnenkort te gaan doen? In dit artikel geven we je tips bij het zoeken van je nieuwe sportschool en abonnement. Hulp nodig bij je voeding? Lees hier dan meer.