Zo heb je na je work-out super snel weer fris haar

We besteden veel tijd door in de sportschool en komen hier (als het goed is) behoorlijk bezweet uit. Ons lichaam ziet er na het sporten vaak beter uit, maar dit kunnen we helaas niet zeggen over ons haar, om dan nog maar te zwijgen over de vieze geurtjes. Sporten kost behoorlijk wat tijd en het is soms best een uitdaging om er tijd voor vrij te maken in je drukke agenda. Het is dan wel zo fijn om je na het sporten op een snelle manier weer fris te voelen zonder dat je heel je haar moet wassen en föhnen. Wij hebben de ultieme tip voor jou: droogshampoo!

Hoe werkt een droogshampoo?

Ben je een vroege vogel en sport je het liefst ‘s ochtends voordat je naar werk gaat? Dan wil je natuurlijk niet te laat komen voor je eerste meeting of aan komen lopen met vettige haren. Met een droogshampoo is je haar binnen 30 seconden weer heerlijk fris. 

Om je hoofdhuid te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf wordt er talg geproduceerd. Doordat je met je handen of een borstel door je haar gaat verspreid je het talg en krijg je vet haar nadat je je haar een paar dagen niet hebt gewassen. Tijdens het sporten ben je actief aan het bewegen waardoor je, logisch, gaat zweten. Doordat je gaat zweten ziet je haar er vet uit en kan het een minder fris luchtje krijgen. Droog shampoo to the rescue! Droogshampoo absorbeert olie en zweet, het haar krijgt weer een matte finish en ziet er niet vet uit. Tegelijkertijd geeft droogshampoo je haar een frisse geur waardoor je fris en fruitig de sportschool uitloopt!

Meisje met droogshampo

Super fast een frisse coupe! 

In 30 seconden weer een fris kapsel na het sporten? We snappen dat je nu gelijk een sprintje trekt naar je badkamer om het zelf uit te proberen. Maar hoe kun je droogshampoo nou eigenlijk het beste gebruiken?

Een droogshampoo gebruik je alleen bij de haarwortels. Houd de spray op ongeveer 20 cm afstand van je haaraanzet en verdeel de droogshampoo gelijkmatig over je haaraanzet. Laat het kort intrekken zodat de olie geabsorbeerd kan worden. Vervolgens maak je met je vingertoppen masserende bewegingen in het haar om meer textuur te creëren en de droogshampoo nog verder te verdelen. Borstel je haar nog even door en je hebt weer een fris kapsel! 

Pre work-out, maar dan voor je haar

Je weet van tevoren al dat je haar er na het sporten vet uit kan gaan zien. Dus waarom zou je dit niet voorkomen? Je kunt een droogshampoo niet alleen na het sporten aanbrengen om je haar op te frissen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit vóór het sporten te doen. Op deze manier wordt het zweet tijdens het sporten gelijk geabsorbeerd en ziet je haar er niet vet uit. Uiteraard kun je als je klaar bent met je work-out nog een beetje droogshampoo door je haar sprayen om geurtjes tegen te gaan.

Welke droogshampoo is geschikt voor mijn haar?

Droogshampoo is over het algemeen geschikt voor ieder haartype. Uiteraard zijn er verschillende soorten droogshampoo te vinden en zijn er bijvoorbeeld speciale formules ontwikkeld die geschikt zijn voor de gevoelige hoofdhuid of voor bruin haar. Droogshampoo kan soms een wittige waas achterlaten, als je een lichte haarkleur hebt is dit niet te zien, maar wanneer je donker haar hebt wil je dit natuurlijk liever niet. Als je donker haar hebt is het dus aan te raden om voor een droogshampoo te kiezen die speciaal is ontworpen voor bruin haar. Deze droogshampoo laat geen witte waas achter in je haar. 

Boost your volume: nog meer voordelen van een droge shampoo

Zet jij de volume van je muziek in de sportschool ook altijd op zijn hardst? Daar hoort natuurlijk ook een volumineus kapsel bij! Een droogshampoo geeft je haar naast een frisse boost ook meer volume. Dankzij een droogshampoo wordt er meer textuur aan je haar toegevoegd, wat leidt tot meer volume. Je haar krijgt meer grip waardoor het makkelijker in model te brengen is en beter blijft zitten. Heb je dus fijn, futloos haar of wil je graag je haar opsteken? Dan is een droogshampoo ook super om te gebruiken als stylingproduct. 

Dankzij een droogshampoo heb jij na je work-out dus super snel weer een fris kapsel. Speedy Gonzales is er niks bij! Tegelijkertijd geef jij je haar een volume boost voor een sportief kapsel gedurende de hele dag. 

Ben je benieuwd waarom bewegen uberhaubt belangrijk is? Dat lees je hier!