Adidas, daar loop je voor om…

Als hardlopen jouw sport is, kom je waarschijnlijk heel vaak hardloopschoenen van Adidas tegen. Dit populaire merk met de drie strepen wordt wereldwijd gedragen door zowel enthousiaste amateurs als gedreven professionals. Er zijn dan ook honderden modellen beschikbaar die allemaal hun eigen bijzondere specs hebben, zodat er altijd een model is dat precies bij jouw voeten past. Hoewel al die die modellen op onderdelen verschillend zijn, hebben ze ook een paar belangrijke eigenschappen gemeen: ze beschikken zonder uitzondering over allerlei innovatieve technieken en je zult weinig hardloopschoenen vinden die net zo stabiel en comfortabel zijn. Dat geldt voor de hele collectie, van de gewilde allround Adidas Solarglide tot de unieke antipronatie hardloopschoen Adidas Adistar CS. Welk type hardloper je ook bent, met Adidas hardloopschoenen haal je het maximale uit jezelf.

Kies je eigen model Adidas

Zoals gezegd omvat de collectie van Adidas honderden modellen. Want Adidas ontwerpt niet alleen voor de gemiddelde voet, maar voor elke voet. Daar zitten soms bijzondere voeten bij en ook die wil Adidas de beste hardloopschoen kunnen bieden. Dus zorgen soms kleine (materiaal)technische aanpassingen ervoor dat er steeds weer nieuwe oplossingen worden gevonden, die comfortabel hardlopen voor nog meer mensen mogelijk maken. Neutrale hardlopers zweren bijvoorbeeld bij de Solarglide, de Supernova, de Solarboost, de Ultraboost en de Adistar. Overpronerende hardlopers kiezen liever voor de Adistar CS of de Solarcontrol, om hun enkels en knieën extra te ondersteunen.

adidas schoenen paar

Voor trainingen en wedstrijden

Sport je op niveau en ben je een echte wedstrijdloper? Dan zul je veel plezier beleven aan de bijzondere serie Adidas wedstrijdschoenen. Dankzij een geïntegreerde carbonplaat en een dikkere tussenzool voelen deze schoenen extra comfortabel aan en ze lijken energie terug te geven. Dat ervaar je onder meer bij de Adizero Pro 3, de Takumi Sen of de Prime X. Snelle trainingsschoenen zijn er ook, bijvoorbeeld de Adizero Adios, Adizero Boston en Adidas SL. Doe je aan atletiek en heb je spikes nodig? Adidas maakt afzonderlijke schoenen voor elk onderdeel: sprintnummers, langere afstanden en technische nummers zoals kogelstoten en polsstokhoogspringen.

Speciaal voor trailrunners

Trailrunners stellen extra eisen aan hun schoenen, omdat ze hun voeten en enkels willen beschermen tegen takken, stenen en blessures. Daarom maakt Adidas speciale trailschoenen met een extra solide bovenwerk en een ‘rotatiestijve’ zool. Die schoenen vallen onder de Adidas Terrex range, met bekende modellen als de Terrex Soulstride of de Terrex Agravic Flow voor de beginnende trailrunner.

Net begonnen met hardlopen? Dan komen deze tips je vast van pas!