Zo komen je armspieren mooier uit in jouw kleding

Goed en fit voor de dag komen willen we allemaal. Ook als man zijnde wil je je goed voelen in je outfit en ook indruk kunnen maken met een fit lijf, zeker als je daar ook nog eens regelmatig voor in de sportschool bent. Gym of niet: hoe laat je die armen nu optisch beter uitkomen? Wat moet je dragen? We delen onze beste tips en trucs. 

1. De mouwlengte

Laten we beginnen bij het begin: de mouwlengte. Zijn ze te lang, dan lijk je op een schooljongen die in papa’s kledingkast heeft gegraaid. Te kort en het schreeuwt een jaren ’80 fitness video of het gevoel van: ‘de stof was op’. Wat is nu het geheim rondom de mouwen? Dit: vind de sweet spot nét na de bolling van je bicep.

2. Strak, maar niet té strak

Strakke shirts suggereren dat eronder iets imposants schuilt. Maar te strak? Dan lijkt het alsof je elk moment eruit kunt scheuren. Het gaat dus om balans. Je shirt moet dus wel de contouren van je spieren volgen maar je moet wegblijven van beknellingsgevaar.

3. Een dubbele laag

Wil je optisch een extra boost geven aan je biceps? Trek een extra laag aan. Een shirt over een ander shirt of een shirt met zo’n toffe trui van Stone Island online kan net wat meer massa geven aan je lichaam. Je kunt ook denken aan subtiele kleurverschillen en lengtes; korte over lange mouwen bijvoorbeeld. Simpel en effectief, zeker in de winter!

Muscled man

4. De oproltechniek

Een te wijde mouw? Toch iets te warm buiten voor je overhemd of trui? Geen paniek; de oproltechniek gaat je helpen. Het is een quick fix voor een shirt dat nét niet perfect zit. Door de mouw iets op te rollen, creëer je eigenlijk de illusie van een betere pasvorm. Voilà, je biceps komen beter uit de verf!

5. Oversized: ja of nee?

Een oversized shirt kan hartstikke lekker zitten, maar het doet weinig voor je spierdefinitie. Je wilt niet dat je armen verdwijnen in een zee van stof of lucht. Het is dan juist eerder alsof je ze verstopt, terwijl je wilt dat ze een podium verdienen. Kies daarom voor shirts die goed passen rondom de armen; laat de rest van de wereld zien wat je in huis hebt.

6. Trainen

En dan natuurlijk nog het meest belangrijke voor blijvend resultaat: training en het daadwerkelijk kweken van spiermassa. Werk hier aan je biceps en triceps, schouders en rug. Onthoud: echte groei komt met tijd en toewijding, maar een goed getrainde arm heeft minder optische trucjes nodig. Benieuwd wat uberhaubt de voordelen van krachttraining zijn? Je leest het hier.