Vanwege deze 8 redenen zou jij voor een personal trainer moeten kiezen

Soms is je motivatie om te sporten ver te zoeken. Na een periode dat je eigenlijk best goed bezig was, komt de klad erin en verdwijnen je resultaten als sneeuw voor de zon. Soms zou je willen dat er iemand naast je staat die motiveert, advies geeft en je tot het uiterste pusht. Klinkt als een droom? Nou die kan zomaar werkelijkheid worden als je kiest voor een personal trainer. Het is vaak best een investering, maar eentje die het zeker waard gaat zijn. Eigenlijk zou je alles over moeten hebben voor je eigen gezondheid toch? We geven je 8 redenen waarom je moet investeren in een personal trainer. 

Samen sta je sterk

Met z’n tweeën sta je sterker dan alleen. Samen met iemand die er echt voor jou is, is het dus veel makkelijker om je doelen te bereiken. Je gaat samen door diepe dalen, maar bereikt ook de hoogste toppen en dat is een heel fijn gevoel: je hoeft het niet alleen te doen. 

Personal trainer

Zoekt met jou de grenzen op

Een personal trainer is je persoonlijke aanmoediger. Wanneer jij er bijna doorheen zit, weet hij als geen andere hoe hij je er weer doorheen kan trekken. Het is extra motiverend om tot het uiterste te gaan als iemand langs de zijlijn staat die zegt wat je moet doen en je aanmoedigt. Bovendien zoek je zo veel sneller je grenzen op en daar bereik je vaak het beste resultaat. 

Altijd in de buurt

Zoek een personal trainer bij jou in de buurt. Of misschien komt je personal trainer zelfs wel naar jou toe. Zo is het niet alleen toegankelijker om naar de training toe te gaan, maar zo weet je zeker dat jouw personal trainer je ook de beste tips kan geven op basis van jouw woonplaats. Zo kent hij of zij misschien wel een goede hardlooproute in de buurt of zelfs een restaurant waar je lekker maar ook gezond kunt eten. Dus woon je bijvoorbeeld in Amersfoort, kies dan voor de beste personal training Amersfoort, zodat je samen het maximale kunt halen uit je omgeving. Dit maakt je personal training ervaring alleen maar nog persoonlijker. 

Persoonlijke aandacht en training op maat

Een sportles met meerdere mensen, voetbaltraining of een andere sport in teams is heel gezellig. Maar er wordt niet gekeken naar wat jouw persoonlijke doelen zijn op sportgebied. Een personal training stelt de juiste vragen en kijkt alleen naar wat jij wilt. Je neemt precies door waar je aan wilt werken. Dat kan van alles zijn zoals afvallen, fitter worden, meer spierkracht ontwikkelen, strakker worden of misschien wil je juist op een gezonde manier aankomen. Wat je doel ook is, je krijgt een persoonlijk schema op maat zodat je maximaal resultaat kunt behalen. 

Echte motivatie

Motivatie moet vanuit jezelf komen. Je personal trainer zorgt ervoor dat je de juiste motivatie hebt en ook behoudt. Je bouwt samen een band op en dat helpt je de motivatie te vergroten. Samen sporten met een vriend of vrienden is vaak ook leuker en je kunt elkaar motiveren. Je personal trainer kan voor jou die motivatie zijn. 

Personal trainer

De beste techniek

Natuurlijk kun je zelf ook aan de slag in de sportschool. Maar daar krijg je niet altijd de begeleiding die je nodig hebt. Om het beste resultaat te bereiken moet je apparaten goed gebruiken of oefeningen wel goed uitvoeren. Zonder hulp krijg je dat niet altijd voor elkaar. Een personal trainer is er altijd bij om je de juiste technieken aan te leren en je te corrigeren als dat nodig is. 

Stok achter de deur

Vandaag geen zin in een training? Als je zelf de volledige controle hebt over je sportschema, dan is het soms wel erg makkelijk om een dagje over te slaan. Maar als je weet dat er iemand op je staat te wachten die klaar is om weer het beste uit je te halen, dan wordt het ineens wel lastig om niet te gaan. En maar goed ook, want uiteindelijk voel je je na een training altijd goed. Achteraf heb je nooit spijt dat je gegaan bent. 

Meer dan alleen sporten

Een personal trainer is er niet alleen om je te begeleiden bij het sporten. Hij kijkt ook met jou naar je lifestyle en helpt je op andere gebieden. Bij een gezonde levensstijl hoort niet alleen sporten, maar natuurlijk ook voeding. Hij kan ook je mental coach zijn en sleept je er doorheen als je een mindere dag hebt.