Vijf oefeningen om fit te blijven in de file

Na een periode van thuiswerken, begint mondjesmaat het woon-werkverkeer weer op gang te komen. Regenachtig weer zorgt weer voor een drukke ochtendspits en er ontstaan wederom files door ongelukken en wegwerkzaamheden. Maar stilstaan in een file kent niet alleen maar nadelen. Je kunt deze tijd namelijk mooi gebruiken voor een kleine workout. Zolang je maar op het verkeer om je heen blijft letten.

Is jouw autoverzekering nog up-to-date?

Voordat we beginnen met de workout in de auto, willen we even je aandacht vragen voor je autoverzekering. Heb je bijvoorbeeld je kilometrage aangepast, omdat je toch thuiswerkte? Dan is het belangrijk dat je dit weer terugdraait, zodra je weer meer de weg op gaat. En hoelang is het geleden dat je autoverzekeringen hebt vergeleken? Misschien loont de auto verzekeren bij een andere verzekeraar wel de moeite. Kun je het geld dat je bespaart mooi weer in een paar extra lessen bij je favoriete sportschool stoppen!

auto in het donker

1. Buikspieroefening

Span je buikspieren aan en beweeg met je schouders een beetje richting je heupen. Als het goed is voel je nu je buikspieren al, maar dit is nog maar het begin. Je doet namelijk drie sets van vijftien herhalingen. Deze oefening kun je ook zijwaarts doen, dan beweeg je je linkerschouder naar je rechterheup en andersom.

2. Bilspieroefening

Naast in de file, kun je deze oefening ook makkelijk op bijvoorbeeld je bureaustoel doen. Span je billen aan, houdt de spanning even vast, en laat weer los. Het is waarschijnlijk niet de meest efficiënte weg naar een strak achterwerk, maar alle kleine beetjes helpen!

3. Kuitspieren trainen

Je kuiten train je eigenlijk op dezelfde manier als je billen. Aanspannen en weer loslaten dus. Ook deze oefening herhaal je in drie sets vijftien keer, mits je lang genoeg stilstaat natuurlijk.

4. Oefening voor je borstspieren

Wie had gedacht dat je je autostuur als een handig hulpmiddel voor het trainen van je borstspieren kunt gebruiken? Je pakt het stuur vast op 09.00 uur en 03.00 uur. Vervolgens druk je je handen zo hard als je kunt naar elkaar toe. Je moet in ieder geval voelen dat je borstspieren worden aangespannen. Nu vijf seconden vasthouden en dan weer langzaam ontspannen. Doe weer drie sets van vijftien herhalingen. Houd je handen vervolgens in dezelfde positie, maar trek ze nu juist van elkaar af. Ook weer vijftien keer herhalen in drie sets.

5. Bovenbenen trainen

Voor deze oefening gebruik je de zijkanten van de autozitting om met je handen op te steunen. Breng je hakken omhoog, zodat alleen je tenen nog op de grond staan. Probeer nu je billen van de stoel te krijgen. Als dit lukt, houd dan vijf tellen vast. En, je voelt hem al aankomen, vijftien keer herhalen in drie sets.